Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πού βρίσκεται το ελληνικό «Άγαλμα της Ελευθερίας»

Πού βρίσκεται το ελληνικό «Άγαλμα της Ελευθερίας»

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα στην Ελλάδα για τα οποία όχι μόνο δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους αλλά συχνά ούτε καν την ύπαρξή τους.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ελληνικό «Άγαλμα της Ελευθερίας». Λίγοι γνωρίζουν και το πού βρίσκεται αλλά και την ιστορία του.

Μια εικόνα που πιθανόν δεν είχες δει στο παρελθόν. Κι όμως είναι ένα επιβλητικό άγαλμα το οποίο βρίσκεται σε ένα όμορφο νησί του Αιγαίου, στη Λέσβο και συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη.

Με την πρώτη ευκαιρία που θα οργανώσεις ταξίδι σε αυτό το πιο μακρινό νησί του Αιγαίου, θα δεις από κοντά και θα φωτογραφίσεις το Άγαλμα της Ελευθερίας της Ελλάδας. Μέχρι τότε, μπορείς να ενημερωθείς για την ιστορία του…

Το ελληνικό Άγαλμα της Ελευθερίας βρίσκεται στην Μυτιλήνη, όπως είπαμε και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Τσαμάκια στη θέση όπου έως και το 1922 βρισκόταν το φρούριο Καστρέλι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό και κατασκευασμένο από εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο έργο το οποίο εμπνεύστηκε ο ζωγράφος Ιακωβίδης Γεώργιου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις