Ελλάδα

“Πράσινες” αντιδράσεις για τον Καποδίστρια 2

 
Σε “αναμμένα κάρβουνα” κάθονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που...
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αιτία η δεδομένη πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφίσει μέχρι τον Ιούνιο το νόμο για το νέο διοικητικό χάρτη της ώρας, που θα μειώσει δραστικά τον αριθμό των Δήμων και άρα και των Δημάρχων, νυν και “υποψήφιων”. Το ίδιο θα συμβεί με την κατάργηση των Νομαρχιών, που σημαίνει ότι μένουν “μετέωροι” οι 23 εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ Νομάρχες.
Από την Ιπποκράτους απαντούν ότι μέσα στον Ιανουάριο θα αρχίσει μέσω διαδικτύου η διαβούλευση για τον νέο Διοικητικό Χάρτη, ενώ επισημαίνουν ότι οι δήμοι ισχυροποιούνται αφού θα πάρουν επιπλέον ορισμένες από τις αρμοδιότητες των νομαρχιών, ενώ το σύνολο των αρμοδιοτήτων των νομαρχιών θα μεταβιβαστεί στις περιφέρειες οι οποίες ακόμη θα πάρουν και ορισμένες αρμοδιότητες υπουργείων ώστε να ενισχυθεί η αποκέντρωση. Επίσης οι περιφέρειες θα αναλάβουν τη διαχείριση των περιφερειακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ προκειμένου να γίνουν αναπτυξιακοί μοχλοί. “Πρακτικά οι περιφερειάρχες θα είναι μικροί κυβερνήτες” λέει υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
 
Από όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι Δήμοι και οι Κοινότητες δεν θα ξεπεράσουν τους 500 από 1034 που είναι σήμερα, ενώ οι Περιφέρειες δεν θα ξεπερνούν τις 13.
 Το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, αλλά και του εκλογικού νόμου, θα συζητηθούν σήμερα σε άτυπη διυπουργική σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νεκρή στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου βρέθηκε η 34χρονη που πέταξε το νεογέννητο βρέφος της στα σκουπίδια
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, το γεγονός πως κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν νοσηλεύτηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών της Θήβας, επιβάρυνε την υγεία της
bars of a cell in the Prison of Alcatraz in San Francisco
Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που πάτησε και σκότωσε τον σκύλο στη Γαστούνη - «Φοβήθηκα και έφυγα»
«Είδα το σκυλί στη μέση του δρόμου. Σταμάτησα για να μην το πατήσω. Περίμενα για λίγο και πίστευα ότι έφυγε και ξεκίνησα ξανά. Κατάλαβα ότι το πάτησα, αλλά φοβήθηκα και γι’ αυτό έφυγα»
Αυτοκίνητο πάτησε και σκότωσε σκυλάκι στη Γαστούνη 127
Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Μου μίλησε απαξιωτικά, την χτύπησα στο κεφάλι και την μαχαίρωσα κοντά στην καρδιά», είπε ο Σκοπιανός που ομολόγησε τη δολοφονία
Τύλιξε τη σορό σε σακούλες και την έθαψε κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν τα δενδρύλλια κάνναβης – Ισχυρίζεται πως τσακώθηκαν για την ακαταστασία του σπιτιού, χωρίς αυτό το σενάριο να πείθει τις αρχές
Ο Σκοπιανός δολοφόνος και η Σταυρούλα Λεβεντάκη
5