Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πράσινο φως” για σημαντικά έργα σε Σφαιρία Πόρου και γήπεδο Γαλατά

“Πράσινο φως” για σημαντικά έργα σε Σφαιρία Πόρου και γήπεδο Γαλατά

Δύο σημαντικά έργα, που αφορούν το δίκτυο βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Σφαιρίας Πόρου και την ανακατασκευή του γηπέδου στον Γαλατά, ενέκρινε κατά πλειοψηφία και ομόφωνα, αντίστοιχα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της τρίτης συνεδρίασής του πριν λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου, εγκρίθηκαν οι συνάψεις των προγραμματικών συμβάσεων των έργων:
– «Συντήρηση, αναβάθμιση και επέκταση δικτύων και αντλιοστασίων αποχέτευσης στην περιοχή της Σφαιρίας του Δήμου Πόρου-Γαλατά», προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πόρου.
– «Κατασκευή υποδομών και αντικατάσταση χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατά», προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων.
Η χρηματοδότηση των δύο έργων θα γίνει από ιδίουε πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, αναφερόμενος στο χρόνιο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού που ταλάνιζε κατοίκους και επισκέπτες του Πόρου, μίλησε για «επέμβαση», η οποία θα γίνει για να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η ταλαιπωρία που προέρχεται από οσμές και διαρροές λυμάτων, καθώς και η εισροή θαλάσσιου ύδατος στο δίκτυο με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία του όλου συστήματος. Το δίκτυο, μάλιστα, όπως διευκρίνισε, θα επεκταθεί μέχρι το SIROCCO.
Όσον αφορά στο έργο για το Δημοτικό Στάδιο Γαλατά, ο κ. Χατζηπέρος τόνισε πως αυτό θα αναβαθμιστεί για την ασφάλεια των αθλητών. «Στόχος της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων είναι η αυτάρκεια των αθλητικών εγκαταστάσεων των νησιών μας και της Τροιζηνίας, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις οι αθλητές, αλλά και να δώσουμε την πλέον υγιή διέξοδο στη νεολαία μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε