Ελλάδα

Πρέβεζα: Βίντεο από τη στιγμή που θάβουν ζωικά απόβλητα στον ποταμό Λούρο – Ενταφιάστηκαν παράνομα πάνω από 200 τόνοι υπολειμμάτων

Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα

Πάνω από 200 τόνοι ζωικών αποβλήτων έχουν θάψει κοντά στον ποταμό Λούρο στην Πρέβεζα, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση, μία υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, ηλικίας 28, 46 και 64 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη 12 άτομα.

Την περασμένη Παρασκευή έφτασαν στη Φιλιππιάδα 8 φορτηγά από την Κέρκυρα και ξεφόρτωσαν σε μονάδα αποτέφρωσης τα απόβλητα. Πρόκειται για ζωικά υπολείμματα που μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Πρέβεζας μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε κατάστημα με κατεψυγμένα προϊόντα.

Τα απόβλητα αποτελούνταν από κρέατα, ψάρια, συσκευασμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, πλαστικά και άλλα υλικά τα ήταν μέσα στο κατάστημα που κάηκε ολοσχερώς. Όλα απορρίφθηκαν και ενταφιάστηκαν στο προαύλιο της εταιρείας, χωρίς καμία αδειοδότηση ή τήρηση περιβαλλοντικών κανόνων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο χώρος βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Λούρο και πλέον είναι υπό συνεχή αστυνομική επιτήρηση και πλήρη αποκλεισμό.

Την παράνομη μεταφορά των αποβλήτων, έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ, μέσω αποκλειστικού βίντεο στο οποίο φαίνονται εκσκαφείς να ανοίγουν τις τάφρους και να θάβουν μέσα ψάρια, κοτόπουλα και χαλασμένα κρέατα.

Έπειτα από έρευνες των αρχών, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, ότι οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει να κρύψουν την πρόσβαση στο σημείο που έριξαν τα απόβλητα χρησιμοποιώντας μηχανήματα, μεταλλικά εμπόδια και δύο φορτηγά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καλαμάτα: «Πήγε να του βάλει φάρμακο στα αυτιά και τότε τον άρπαξε» λέει ο γιος του 76χρονου για την επίθεση του ροτβάιλερ
Ο 76χρονος φαίνεται να στάθηκε υπερβολικά τυχερός, καθώς δεν έχει κάτι σοβαρό σε κάποιο ζωτικό όργανο, πέρα από τα πολλά τραύματα στα χέρια κυρίως, αλλά και στα πόδια
Καλαμάτα, η στιγμή της σοκαριστικής επίθεσης ροτβάιλερ στον 76χρονο
6