Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πρόεδρος ΠΦΟ: Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα

γιατροί φαρμακοποιοι νοσηλευτές αντικαρκινικά φάρμακα

Την καταδίκη όλων όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα ζητά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζει πως Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων.

Στην λιτή του δήλωσε, ο κ. Θεοδοσιάδης σημείωσε πως όσοι εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση φαρμάκων θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

“Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων ” .

Η αποκάλυψη του σκανδάλου

Η Οικονομική αστυνομία σε μια μεγάλη επιχείρηση έχει προχωρήσει ήδη σε 20 προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών οι οποίοι αποτελούσαν ένα κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων σε ασθενείς.

Τα αντικαρκινικά σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πανάκριβα. Υπάρχει μάλιστα και έλλειψη σε ορισμένα φάρμακα και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.

Με παράνομες φωτογραφίσεις ή ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το κύκλωμα εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι στην επιχείρηση που στήθηκε από την οικονομική αστυνομία έχουν προσαχθεί 20 άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δένουν τις κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων και έτσι είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου , με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις