Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Προφήτης Ηλίας: Το εντυπωσιακό βουνό της Ρόδου που κρύβει εκπλήξεις

Προφήτης Ηλίας: Το εντυπωσιακό βουνό της Ρόδου που κρύβει εκπλήξεις

Ο Προφήτης Ηλίας το τρίτο πιο ψηλό βουνό της Ρόδου, είναι ένα από εκείνα τα μέρη που πρέπει αξίζει να επισκεφθείς όταν βρεθείς στο νησί των Δωδεκανήσων.

Το εκπληκτικό φυσικό του περιβάλλον, μαζί με το πανέμορφο ομώνυμο εκκλησάκι, αλλά και τα παραδοσιακά κτίσματα ξενώνες, συνθέτουν ένα τοπίο που έχει ενδιαφέρον να το δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Πάμε λοιπόν να εξερευνήσουμε το σκηνικό του μοναδικού προφήτη Ηλία.

Με υψόμετρο που αγγίζει τα οχτακόσια μέτρα και την καταπράσινη φύση να δίνει το δυναμικό παρόν της μ’ ένα πυκνοφυτευμένο δάσος ντυμένο με πεύκα και βελανιδιές, ο Προφήτης Ηλίας αποτελεί ένα μαγικό μέρος που σε καλεί να το ανακαλύψεις.

Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής θα σε ενθουσιάσει σε κάθε σου βήμα, αφού θα την βρεις να μετρά πάνω από εκατό διαφορετικά είδη φυτών, με ένα από αυτά να είναι η παιωνία της Ρόδου που ευδοκιμεί μόνο στο συγκεκριμένο νησί, ενώ ανάμεσα τους θα δεις να ζουν αρμονικά αλεπούδες και γεράκια.

Σήμα κατατεθέν της περιοχής δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τα πλήθη σπάνιων ελαφιών dama dama, που έχουν ως τόπο κατοικίας τους το καταπράσινο δάσος.

Στην κορυφή του βουνού θα δεις να στέκουν τα δύο στον αριθμό ξενοδοχεία με το όνομα Έλαφος και Ελαφίνα. Χτισμένα εδώ και κοντά έναν αιώνα, ενώ η Ρόδος βρισκόταν κάτω από Ιταλική διοίκηση, πηγή έμπνευσης της αρχιτεκτονικής τους αποτέλεσαν τα ελβετικά σαλέ, δίνοντας στο τοπίο τους ένα άκρως αλπικό στυλ, που θα σε γοητεύσει.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις