Ελλάδα

Προληπτική ανάκληση αναψυκτικών Coca Cola και Sprite

Η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε προληπτική απόσυρση ανθρακούχων αναψυκτικών από την ελληνική αγορά, λόγω μη αποδεκτής γεύσης, προχώρησε η εταιρεία Coca – Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε σήμερα από την ελληνική εταιρεία «Coca – Cola Ελληνική Εταιρία Εμφιαλώσεως Α.Ε. / Coca – Cola Τρία Έψιλον», σχετικά με τη διακίνηση ανθρακούχων αναψυκτικών, με την εμπορική επωνυμία «Coca – Cola» και «Sprite», τα οποία, από αναφορές παραπόνων καταναλωτών, παρουσίασαν απόκλιση από τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένα, εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Όπως ανακοινώθηκε, η εμφάνιση της συγκεκριμένης δυσάρεστης οσμής και γεύσης αποδόθηκε από την εταιρεία, σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών, στην παρουσία των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Σύμφωνα με την επιχείρηση, τα προϊόντα «Coca – Cola» και «Sprite», τα οποία εμφάνισαν τα ανωτέρω ευρήματα, παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca – Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Πρόκειται για τα ακόλουθα προϊόντα: Coca-Cola 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, 16/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B……VU, 14B……VU, 15B……VU, Sprite 1,5 LT πλαστική φιάλη, ημερομηνία λήξης: 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 14B……VU, Coca-Cola 250 ML γυάλινη φιάλη, ημερομηνία λήξης: 14/08/2012, 15/08/2012, κωδικοί παραγωγής: 13B……VT, 14B……VT.

Η εταιρεία διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι η υγεία του καταναλωτή και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της παραμένουν πρωταρχικό μέλημα της και υπογραμμίζει ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές (ΕΦΕΤ) για το παραπάνω θέμα, ενώ, παράλληλα, έχει ενεργοποιήσει πλήρως τη διαδικασία απόσυρσης των προϊόντων από τα σημεία πώλησης, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 22/02/2012.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, καλούνται, εφόσον το επιθυμούν, να τα επιστρέφουν προς αντικατάσταση στα σημεία πώλησης, από όπου τα έχουν αγοράσει. Επιπλέον, μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών στο τηλέφωνο 8001-55800.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προφυλακιστέος και ο 24χρονος για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της Αφροδίτης Νέστορα - Αρνείται τις κατηγορίες
Ο φοιτητής φέρεται να απολογήθηκε ότι έδωσε τα κλειδιά τού σπιτιού σε άτομο το οποίο γνωρίζει από τον πανεπιστημιακό χώρο, δηλώνοντας άγνοια για το τι συνέβη έπειτα
Αποκαΐδια στην πιλοτή της πολυκατοικίας μετά την επίθεση με γκαζάκια
Εισαγγελική παρέμβαση για απομάκρυνση των μπάζων από την πολυκατοικία στα Πετράλωνα και τις ρωγμές στην Κυψέλη
Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τα δημοσιεύματα για ρωγμές που φαίνεται ότι έχουν προκληθεί σε κτίρια στην Κυψέλη από τις εργασίες για το Μετρό
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα
Στο «κόκκινο» η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες: Έρχονται τα πρώτα 40άρια την Κυριακή, έως 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
Κορυφώνεται το θερμό επεισόδιο το Σαββατοκύριακο πριν η θερμοκρασία πέσει ξανά στην αρχή της επόμενης εβδομάδας - Η πρόγνωση καιρού της Όλγας Παπαβγούλη
Θάλασσα