Ελλάδα

Προς ανέλκυση ναυάγια 32 χρόνων στο Πέραμα- Είχαν βυθιστεί το ένα πάνω στο άλλο!

Την ανέλκυση δύο ναυαγίων που βρίσκονται για πολλά χρόνια στον πάτο της θάλασσας δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας. Πρόκειται για τα "Corfu Island" και "Ευαγγελία", που μάλιστα είχαν βυθιστεί το ένα πάνω στο άλλο, εδώ και 32 χρόνια.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως σημειώνει το υπουργείο σε Δελτίο Τύπου, για την ανέλκυση δεν πρόκειται να ζημιωθεί το Δημόσιο, παρά τις απαιτήσεις του ΟΛΠ, καθώς τα ναυάγια βρίσκονται στο Πέραμα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

“Στο πλαίσιο των σαφών και ρητών εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή για άμεση απομάκρυνση των ναυαγίων, καθώς και των επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ελευσίνας, ο Διοικητής της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ανέθεσε στην εταιρεία GREEK DIVING CENTER ΕΠΕ την παροχή υπηρεσιών ανέλκυσης, απομάκρυνσης και καταστροφής των ναυαγίων “ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ” και “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ” από το Πέραμα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ” βυθίστηκε στην επισκευαστική βάση του Λιμένα (Πειραιώς) Περάματος, στις 20-5-1986, πάνω από την ήδη βυθισμένη φορτηγίδα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ. Έκτοτε, για χρονικό διάστημα άνω των 30 ετών, δεν αναλήφθηκε καμία σοβαρή πρωτοβουλία για την ανέλκυσή τους.

Η ανάθεση ανέλκυσης, καταστροφής και απομάκρυνσης των ανωτέρω ναυαγίων έγινε αζημίως για το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο δεν υποχρεούται να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό, από οποιαδήποτε αιτία. Αντίθετα, εξοικονομείται ποσό 1,5 εκατομμυρίου ΕΥΡΩ, το οποίο είχε ζητήσει από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να προβεί στην ανέλκυση των εν λόγω ναυαγίων.

Η εκτέλεση των εργασιών ανέλκυσης, απομάκρυνσης και καταστροφής των προαναφερόμενων ναυαγίων, είναι σύμφωνη με όσα ορίζονται στο α. 2 του ν.2881/2001 και αποτελεί σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Λιμένα Πειραιά.

Με την αζήμια ανέλκυση των ναυαγίων “ΚΟΡΦΟΥ ΑΪΛΑΝΤ” και “ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ” συνεχίζεται ακάθεκτη η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής απομάκρυνσης όλων των επικίνδυνων για το περιβάλλον και τη ναυσιπλοΐα πλοίων, καθώς και ναυαγίων που εδώ και 30 χρόνια υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων του Αργοσαρωνικού, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, δίνονται έμπρακτες απαντήσεις σε όσους αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του Υπουργείου, καθώς και σε όσους εξακολουθούν να αναρωτιούνται για ποιό λόγο ιδρύθηκε, στελεχώθηκε και λειτουργεί η Δημόσια Αρχή Λιμένων.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και άλλες ανελκύσεις και απομακρύνσεις επικίνδυνων και επιβλαβών πλοίων, μέχρι ο αριθμός τους στον Αργοσαρωνικό να μηδενιστεί”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Με χειροπέδες στην Ευελπίδων οι δύο γιατροί για τον θάνατο του τραγουδιστή
Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του τραγουδιστή - Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάζουν τις απολογίες τους
Γιατρός
Ανανεώθηκε πριν 33 λεπτά
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυστηροποιούνται οι νόμοι στα κέντρα ευζωίας – «Θα φτιάξουμε επιτροπή για να υπάρχει καθαρό θεσμικό πλαίσιο»
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για την άμεση σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα ρυθμίζει το άναρχο τοπίο που επικρατεί στα κέντρα ευεξίας και μακροζωίας
Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος και η Ιωάννα Γάκα 18
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
«Μου έβαλε κολάρο στο κεφάλι που συνέδεσαν με ένα λάπτοπ και μου έλεγε ότι μου περνάει ένα πρόγραμμα με ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον παρότρυναν να κάνει πλασμαφαίρεση
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
11
Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
Οι αρμόδιες Αρχές επικεντρώνονται στην κατάσταση των ελαστικών, την ισχύ του δελτίου ΚΤΕΟ, την ηλικία του οδηγού και του οχήματος, καθώς και στην κατοχή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας και των απαραίτητων αδειών
Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά