Ελλάδα

Πρόσφυγες διαδήλωσαν στη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας

Περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, ζητώντας άσυλο και διαμαρτυρόμενοι για τους περιορισμούς που έχει θέσει η Γερμανία στον αριθμό των ατόμων που μεταφέρονται στη χώρα για οικογενειακή επανένωση.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμένουν κυρίως στις δομές της Ριτσώνας και του Σκαραμαγκά, κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα, όπως «Όχι στους γερμανικούς νόμους που εμποδίζουν την επανένωση», «Θέλουμε να φύγουμε», «Περιμένουμε αρκετά».

Την είσοδο στην πρεσβεία είχαν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις, ωστόσο αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων εισήλθε στην πρεσβεία και επέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη δημοσιογράφο Αντιγόνη Πανέλλη: «Θα μας λείψει η μεγάλη σου καρδιά, που ράγισε αναπάντεχα»
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου ενώ η κηδείας της θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κορωνησία Άρτας
Αντιγόνη Πανέλλη
Η ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τον δικηγόρο που οπλοφορούσε σε δίκη – «Αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό»
«Αναντίστοιχες οι ανησυχίες για τις συνθήκες ασφαλείας στην Ευελπίδων με τη λανθασμένη αντιμετώπιση του μεμονωμένου αυτού περιστατικού» σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορο Λινό
πρωτοδικείο Αθηνών
Τέμπη: «Η Κωνσταντοπούλου εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία» δηλώνει η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας
Η Σταυρούλα Καρύδη, μία ημέρα πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από το πολύνεκρο δυστύχημα, λέει ότι η οικογένειά της δεν δέχθηκε στήριξη και αφήνει αιχμές για πολιτική αξιοποίηση της τραγωδίας
Κωνσταντοπούλου και Ρούτσι 6