Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Προσήχθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αντιδήμαρχος για τη φωτιά στο Λαύριο

Προσήχθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο αντιδήμαρχος για τη φωτιά στο Λαύριο

Προσήχθη στα πλαίσια του αυτοφώρου ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στη θέση «Φοινικόδασος».

Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος της Λαυρεωτικής εντοπίστηκε σήμερα, Τετάρτη (13.03.24) από αστυνομικούς και προσήχθη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λούκας μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης (13.03.24) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι «ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική».

«Εμείς έχουμε κοντά στη θάλασσα ένα παλιό γήπεδο, εκεί μαζεύουμε τα κλαδέματα. Είχαμε πάρει άδεια απο την Πυροσβεστική ως τα τέλη Απριλή και κάναμε ελεγχόμενη καύση για να μην τα έχουμε το καλοκαίρι. Είχε νοτιά χθες, η φωτιά επεκτάθηκε, αλλά τη σβήσαμε άμεσα. Δεν είναι εμπρησμός αυτό. Ηταν ελεγχόμενη καύση», τόνισε ο ίδιος. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις