Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Πρόσκληση εκπαιδευτικών για υποβολή αιτήσεων απόσπασης

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αιτήσεις απόσπασης στις Π.Δ.E. Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να οριστούν ως ΣEΠ. Τι ισχύει.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση απόσπασης. Η προθεσμία ισχύει από σήμερα, 14-11-2017 μέχρι 16-11-2017 και ώρα 15:00.

Αφορά στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποσπασθούν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός είναι να οριστούν ως Συντονιστές στα Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Ανδραβίδας (Κυλλήνης), Λέρου και Κω.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης απόσπασης

Σε κέντρα ή/και δομές φιλοξενίας προσφύγων ορίζεται ένας Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων (εφεξής ΣΕΠ). Σε κέντρα ή/και δομές φιλοξενίας με μεγάλο αριθμό προσφύγων δύναται να οριστούν περισσότεροι του ενός ΣΕΠ. Στον ΣΕΠ δύναται να ανατίθεται η εποπτεία δομών πλησίον του κέντρου φιλοξενίας στο οποίο έχει τοποθετηθεί. Ή πλησίον των ΔΥΕΠ εντός των ορίων των οποίων υφίστανται κέντρα ή/και δομές φιλοξενίας.

Οι ΣΕΠ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κέντρο φιλοξενίας, καθημερινώς για 8 ώρες σε κατάλληλα διαμορφωμένο εξοπλισμένο χώρο. Ο ΣΕΠ δύναται να διατηρεί γραφείο εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είτε σε κάποια ΔΥΕΠ, λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση από το κέντρο ή/και τις δομές φιλοξενίας της αρμοδιότητάς του.

Στα κέντρα ή/ και τις δομές φιλοξενίας, όπου έχει ορισθεί, ο ΣΕΠ ακολουθεί ένα ευέλικτο ωράριο, ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες.

Διευκρινίσεις και προσόντα

1. Για τυχόν ερωτήματα ως προς την εγκύκλιο οι εκπαιδευτικοί θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ανήκουν οργανικά.

2. Για την αποφυγή άσκοπης αλληλογραφίας παρακαλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μην αποστέλλουν ερωτήματα που απαντώνται ευθέως από την παρούσα εγκύκλιο.

Μόνιμοι εκπαιδευτικοί επιλέγονται σε θέση ΣΕΠ εφόσον έχουν ένα τουλάχιστον από τα κάτωθι προσόντα με την ακόλουθη ιεράρχηση:

α) εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε Διαπολιτισμικά Σχολεία, Τάξεις Υποδοχής, Φροντιστηριακά Τμήματα, Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας του εξωτερικού και άλλες αντισταθμιστικές δομές,

β) προϋπηρεσία σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων σε Κέντρα Φιλοξενίας.

γ) μεταπτυχιακές σπουδές (Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών/Διδακτορικό) σε θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης,

δ) εθελοντική συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τους πρόσφυγες εντός και εκτός
οργανωμένου εκπαιδευτικού πλαισίου.

Διαβάστε εδώ την επίσημη ανακοίνωση:

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/11/ΠρόσκλησηΣΕΠ.pdf”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις