Ελλάδα

Προσλήψεις στο Δημόσιο: 11.500 εκπαιδευτικοί χωρίς εξετάσεις

Χωρίς γραπτές εξετάσεις, αλλά με ειδικά κριτήρια θα πραγματοποιηθεί ο φετινός διαγωνισμός των εκπαιδευτικών, που θα περιλαμβάνει 10.000 προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1.500 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση που θα ορίζει τον νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες θα γίνει η μοριοδότησή τους μέσω του ΑΣΕΠ.

Τα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη αφορούν την προϋπηρεσία των υποψηφίων (είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι), τα προσόντα τους (πτυχία, μεταπτυχιακά, γλώσσες), την ειδίκευσή τους και, τέλος, κοινωνικά κριτήρια.

Το ΑΣΕΠ, σε συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, προετοιμάζει τις λεπτομέρειες της νέας διαδικασίας, έως ότου καταφθάσει το αίτημα με τους αναλυτικούς πίνακες ανά ειδικότητα.

Πηγή Έθνος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα αποκαλυπτικά μηνύματα του 63χρονου πριν πυροβολήσει τον κουμπάρο του στη Θεσσαλονίκη - «Ήθελε να με βγάλει από την μέση»
«Τον απείλησα ότι θα τον σπάσω στο ξύλο. Ήθελα να τον φοβερίσω να σταματήσει να ασχολείται με την γυναίκα μου», λέει ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από τις αρχές
Περιπολικό της αστυνομίας σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια απαγορεύουν δημοσιεύματα για την ιδιωτική ζωή και την περιουσία τους – Η ανακοίνωση
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιφυλασσόμαστε να προβούμε άμεσα στις αναγκαίες νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου»
Τα παιδιά του Αλέξη Κούγια 2
«Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των Πανεπιστημίων», σημειώνει η πρυτανεία της Νομικής Σχολής για την άγρια επίθεση κουκουλοφόρων
«Η διοίκηση της σχολής ενημέρωσε αμέσως την Ελληνική Αστυνομία για το συμβάν, η οποία ανταποκρίθηκε αλλά όταν έφτασε στο κτίριο, οι εισβολείς είχαν εξαφανιστεί»
O χτυπημένος διδακτορικός φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθήνας