Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Προσοχή: Αυτές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι ισχύει για τη θερινή περίοδο

Προσοχή: Αυτές είναι οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι ισχύει για τη θερινή περίοδο

ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ: Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι, στην Ελλάδα, μια πραγματικά ιδιαίτερα… πονεμένη ιστορία! Ο καθένας  από εμάς έχει σίγουρα να διηγηθεί τουλάχιστον ένα περιστατικό που οι κανονισμοί πήγαν… περίπατο.

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ: Όλοι μας θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο… προσεκτικοί και να σεβόμαστε τις ώρες κοινής ησυχίας. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το θέμα και συγκεκριμένα για την αλλαγή στο ωράριο. Με συχνές αναρτήσεις της στον λογαριασμό της στο Twitter, η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι με βάση σχετική διάταξη, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:

– Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

– Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου. Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου. Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις