Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Προσοχή: Σε 24ωρη απεργία οι καθηγητές – Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια

Προσοχή: Σε 24ωρη απεργία οι καθηγητές – Κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια

Σειρά κινητοποιήσεων εξήγγειλε για την Παρασκευή 12 Απριλίου η ΟΛΜΕ, ενόψει της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στη Γ Λυκείου και στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 12 Απριλίου και συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, ενόψει της δημοσιοποίησης του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ συλλαλητήρια διαμαρτυρία με αφορμή τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που άγγιξε το 90%, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης του εκπαιδευτικού κόσμου στο νέο σύστημα εισαγωγής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις