Ελλάδα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» σε ελέγχους της ΔΙΜΕΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόστιμα συνολικού ύψους 97.500 ευρώ για εμπορία και διακίνηση προϊόντων «μαϊμού» αλλά και για άλλες παραβάσεις της νομοθεσίας, επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από τη Δευτέρα  μέχρι και σήμερα στις έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων, σε καταστήματα και αποθήκες σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου ΔΙΜΕΑ κατά το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 έως και Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, σε φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων, καταστήματα και αποθήκες στην Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 18.710 τεμάχια (παπούτσια, αρώματα, θήκες κινητών, παιχνίδια, ρούχα, εσώρουχα, πετσέτες, τσάντες, εμφανίσεις ομάδων, κ.α.) ως προϊόντα απομίμησης.

MONKEY

Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 92.000 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 18, του ν.4712/2020 (Α’146).

Επιπλέον επιβλήθηκαν και πρόστιμα συνολικού ύψους 5.500 ευρώ για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σημαντική ήταν η συμβολή των τοπικών δημοτικών αρχών Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης καθώς και η συνδρομή της Κεντρικής Ομάδας Ελέγχων της ΑΑΔΕ (Κ.Ο.Ε. Κομοτηνής) με την οποία διενεργήθηκαν κοινοί έλεγχοι (μικτά κλιμάκια ελέγχου) στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας επηρεάζουν ήδη κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα
Μαραθώνιος
Τέμπη: Στις 13 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Απορρίφθηκε αίτημα αναβολής
Αντιμέτωποι με κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφων, απείθεια και ηθική αυτουργία βρίσκονται δύο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και στέλεχος της εταιρείας φύλαξης Interstar
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους ηλικίας 15 έως 25 ετών, στην Λάρισα.  Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην Πετρούπολη – Μπαράζ ελέγχων το πρωί της Παρασκευής
Νέα κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Πετρούπολη, μετά τα περιστατικά σε Παλαιό Φάληρο, Μοναστηράκι και Εξάρχεια - Αρνητικοί οι έλεγχοι για τις δύο ύποπτες βαλίτσες στο κέντρο της Αθήνας
Ύποπτο αντικείμενο
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες