Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προθεσμία για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του

Προθεσμία για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του

Στις 22 Οκτωβρίου 2018 θα απολογηθούν τελικά ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

O πρώην υπουργός και η σύζυγος του προσήλθαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και του επίκουρού της, Γιώργου Ευαγγέλου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Άρη Χαραλαμπάκη και ζήτησαν νέα προθεσμία, τη δεύτερη κατά σειρά, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ενώπιον των δημοσιογράφων για την κλήση του από τις δικαστικές αρχές και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία έκανε λόγο για τόνους λάσπης που κάποιοι έχουν ρίξει στο πρόσωπο του και υποστήριξε ότι  “πληρώνει” το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ.

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς τα νέα στοιχεία που φτάνουν ενώπιον τους σχετικά με τον πρώην υπουργό τα διαβιβάζουν στη Βουλή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι δύο ανακριτές το οποίο αφορά δύο δικογραφίες για εξοπλιστικά προγράμματα και αριθμεί περισσότερες από 800 σελίδες, το ποσό της νομιμοποίησης που φέρεται να τέλεσε ο πρώην υπουργός ανέρχεται σε περίπου 2.800.000 ελβετικά φράγκα ενώ κατά την κατηγορία η εκτιμώμενη ζημία που υπέστη το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις