Ελλάδα

Πρώτη καταδίκη για κορονοϊό: Φυλάκιση με αναστολή σε ιδιοκτήτη καφέ που άνοιξε το μαγαζί του

Σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ιδιοκτήτης καφέ-μπαρ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό.

Πρόκειται για 57χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, όταν σε αστυνομικό έλεγχο «εντοπίστηκαν δυο πελάτες στο εσωτερικό του μαγαζιού», όπως ανέφερε αστυνομικός, καταθέτοντας από το βήμα του μάρτυρα.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι επρόκειτο για φίλους του και ότι το κατάστημα ήταν κλειστό. Το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης που δίκασε την υπόθεση με την αυτόφωρη διαδικασία δεν δέχθηκε, ωστόσο, τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο.

Αυτή ήταν η πρώτη καταδίκη δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης για υπόθεση παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Είχαν προηγηθεί τέσσερις αθωωτικές αποφάσεις (για μία εξ αυτών ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα), ενώ για τις περισσότερες ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Στο μεταξύ, ένας 65χρονος παραγωγός συνελήφθη σε λαϊκή αγορά των Πεύκων Θεσσαλονίκης για παραβίαση των ίδιων μέτρων προστασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριες οδούς – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας - Στα Μάλγαρα, ανοιχτά παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης
Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα
43