Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρωτομαγιά 2019 ακινητοποιημένα τα περισσότερα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό και τραμ

Πρωτομαγιά 2019 ακινητοποιημένα τα περισσότερα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό και τραμ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα Πρωτομαγιά (1.05.2019) τα περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.

Οι συρμοί του ηλεκτρικού τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, όπως και ο σιδηρόδρομος σήμερα Πρωτομαγιά δεν θα κινηθούν λόγω της καθιερωμένης απεργίας των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι σε Μετρό και Τραμ πραγματοποιώντας με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9.00 το πρωί, οπότε και οι συρμοί θα μείνουν ακινητοποιημένοι. Από τις εννέα και μετά τα δρομολόγια μέχρι τη λήξη της βάρδιας θα είναι αραιά ακολουθώντας ουσιαστικά πρόγραμμα Κυριακής.

Να σημειωθεί ότι στη γραμμή 3 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθόλη της διάρκεια της ημέρας.

Ακινητοποιημένα, επίσης, είναι και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προαστιακού και των τουριστικών δρομολογίων λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Σημειώνεται ότι στον άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη, λόγω της απεργίας, ματαιώθηκαν τα βραδινά δρομολόγια Τρίτης προς Τετάρτη (ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) ενώ μετά τη λήξη της απεργίας θα κυκλοφορήσουν κανονικά οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί ο Οργανισμός Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), μετά την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού να συμμετάσχει στις απεργιακές εκδηλώσεις που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΕΚΘ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 1Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά, όπως επίσης θα λειτουργήσουν κανονικά και τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας παράλληλα αποφάσισε για σήμερα Πρωτομαγιά την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλα τα πλοία από 00.01 τα ξημερώματα (1.05.2019) έως 24.00 τα μεσάνυχτα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής: «Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις