Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Προβλήματα από τα χιόνια στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – ΦΩΤΟ

Προβλήματα από τα χιόνια στην Αττική – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – ΦΩΤΟ

Ισχυρή χιονόπτωση έχει αρχίσει από το απόγευμα στην Πεντέλη με δυνατούς βοριάδες και τη θερμοκρασία να είναι ένα βαθμό πάνω από το μηδέν.

Σε ετοιμότητα ειναι τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου, ενώ στην πλατεία της παλιάς Πεντέλης υπάρχει πολύ αλάτι τόσο για τα μηχανήματα όσο και για τους κατοίκους.

Η αίσθηση του ψύχους είναι πολύ έντονη λόγω του πολύ ψυχρού βορινού αέρα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η οποία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες. Παράλληλα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων, στο ύψος της μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Προβλήματα και στην επαρχία

Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο, λόγω του χιονιού.

Από το τμήμα πολιτικής προστασίας του δήμου Τρίπολης επισημαίνεται ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία για να έχουν αλάτι όλα τα χωριά, ενώ θα λειτουργήσει όλο το 24ωρο η τηλεφωνική γραμμή 2713.600.407, στην οποία θα απευθύνονται οι πολίτες για τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν από την κακοκαιρία, ώστε να λάβουν βοήθεια.

Η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν να τις τοποθετήσουν.

Επίσης, να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, να κρατούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα εκχιονιστικά μηχανήματα, να μην τα προσπερνούν, να κινούνται δεξιά και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης κινούμενοι στον αυτοκινητόδρομο μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1025.

Θερμαινόμενους χώρους σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής έχει ανοίξει η Περιφέρεια Αττικής από σήμερα το πρωί και μέχρι την Τετάρτη καταρχήν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες των επόμενων ημερών. Συγχρόνως, έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διατηρήσουν προσβάσιμο το οδικό δίκτυο, που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των πολιτών. Οι θερμαινόμενοι χώροι που θα λειτουργήσουν ανά Περιφερειακή Ενότητα στην ιστοσελίδα http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=6280&Itemid=357)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε