Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Προβληματισμός, αλλά ούτε… λέξη για ευθύνες στην παράδοση – παραλαβή στην Πυροσβεστική – video

Προβληματισμός, αλλά ούτε… λέξη για ευθύνες στην παράδοση – παραλαβή στην Πυροσβεστική – video
Φωτογραφία Eurokinissi

Προβληματισμός, θλίψη αλλά ούτε… λέξη για τις ευθύνες και τους χειρισμούς της Πυροσβεστικής, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Σε μία ομιλία που δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, έντονα προβληματισμένος, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, σημείωσε ότι είναι μία φορτισμένη μέρα για εκείνον, και ανέφερε χαρακτηριστικά «δυστυχώς δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω το έργο μου. Όσα έγιναν την 23η Ιουλίου μας βύθισαν όλους στο πένθος”. Και πρόσθεσε πως η “Δευτέρα της 23ης Ιουλίου θα είναι μαύρη Δευτέρα για το Σώμα”.

Απευθυνόμενος στον νέο αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, τού είπε: «Είναι καθήκον σου να ανυψώσεις το ηθικό του πυροσβεστικού προσωπικού».

Λίγα λεπτά αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει αναλάβει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά την παραίτηση του Νίκου Τόσκα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «πολλοί βγήκαν να αποδώσουν ευθύνες και να βρουν εξιλαστήρια θύματα όμως να ξέρετε ότι καμία συγκάλυψη δεν θα υπάρξει και ο καθένας θα πάρει την ευθύνη που του αναλογεί», ενώ αναφέρθηκε σε όσους πυροσβέστες έδωσαν τη ζωή τους για να επιτελέσουν το καθήκον τους, όπως «οι πολίτες θέλουν από εμάς».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις