Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Προβοκάτσια στο Καστελόριζο επιχειρεί η Τουρκία – Οι απειλές από επίσημα χείλη

Προβοκάτσια στο Καστελόριζο επιχειρεί η Τουρκία – Οι απειλές από επίσημα χείλη

Νέα παιχνίδια με το Καστελόριζο κάνουν οι Τούρκοι προσπαθώντας να βγάλουν «είδηση» που θα δώσει τροφή στα τουρκικά ΜΜΕ και στην προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Και ίσως να στήσουν και προβοκάτσια.

Στα δελτία ειδήσεων της τουρκικής τηλεόρασης παίζουν πλάνα που δείχνουν κινήσεις ελληνικών στρατευμάτων στο ελληνικό νησί και μιλούν για αποκαλύψεις που κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι τα πλάνα τραβήχτηκαν από την απέναντι ακτή, δηλαδή από τα τουρκικά παράλια. 

Με βίντεο σαν κι αυτό 

https://twitter.com/TRintheworld/status/1301237127527755783?s=20

Η πιο επικίνδυνη όμως κίνηση δεν είναι αυτή. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο δημοσιογράφος του πρακτορείου Anadolu, Tevfik Durul και ο φωτορεπόρτερ Ayhan Mehmet ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Ρόδο και από εκεί στο Καστελόριζο.

Εκεί, λένε τα τουρκικά ΜΜΕ. Έλληνες δημοσιογράφοι ανάρτησαν κείμενο και φωτογραφίες των Τούρκων χαρακτηρίζοντας τους πράκτορες της MIT και αναρωτήθηκαν γιατί τους επιτρέπουν να φτάνουν στο νησί.

Όμως, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι από το βράδυ της Τετάρτης 02/09/2020 τις «αποκαλύψεις» των τούρκων δημοσιογράφων συνοδεύουν και απειλές από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Ο διευθυντής επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, με ανάρτησή του στο twitter απειλεί  θεούς και δαίμονες και λέει ότι αν οι Έλληνες πειράξουν έστω και μια τρίχα από τους τούρκους δημοσιογράφους θα το πληρώσουν…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις