Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Προβόπουλος:”Η κρίση ως ευκαιρία…”

“Φρένο στα ελλείμματα – επιτάχυνση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”. Αυτό το δίπτυχο επιλέγει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

“Φρένο στα ελλείμματα – επιτάχυνση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις”. Αυτό το δίπτυχο επιλέγει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας γιά να περιγράψει τις απαιτούμενες προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος, στην Ενδιάμεση Έκθεση γιά τη Νομισματική Πολιτική του 2009, που παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ.Προβόπουλος υποστηρίζει ότι «η κρίση στην ελληνική οικονομία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρόκληση αλλά και ως ευκαιρία για το συνολικό αναπροσανατολισμό της οικονομικής πολιτικής και την προώθηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου», χρησιμοποιώντας σχεδόν αυτούσιο απόσπασμα ομιλίας του Γ.Παπανδρέου.

Τονίζει ακόμη  ότι στόχος θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και όχι η επιβολή πρόσθετων φόρων, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει ήδη έντονο φορολογικό ανταγνωσιμό από άλλες χώρες.

Εντύπωση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Διοικητής της ΤτΕ γιά πρώτη φορά δεν παραχωρεί συνέντευξη γιά να παρουσιάσει την Έκθεση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε