Πέμπτη, 29 Φεβ.
15oC Αθήνα

Πρυτάνεις: Εξ αποστάσεως η εξεταστική όπου χρειαστεί – Οι σύγκλητοι θα αποφασίσουν το πότε

Πρυτάνεις: Εξ αποστάσεως η εξεταστική όπου χρειαστεί – Οι σύγκλητοι θα αποφασίσουν το πότε
Eurokinissi

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επίσημη ανακοίνωση της συνόδου των πρυτάνεων για τις διαδικτυακές εξετάσεις στα πανεπιστήμια. Οι πρυτάνεις αποφάσισαν, ως γνωστόν, οι εξετάσεις να γίνουν ψηφιακά, όπου απαιτηθεί.

Έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, οι πρυτάνεις μετά την έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια να γίνουν ψηφιακά, σε όποια εκπαιδευτικά ιδρύματα χρειαστεί.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη για να μη χαθεί το εξάμηνο, καθώς υπό κατάληψη τελούν οι περισσότερες σχολές, με τους φοιτητές να αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

Η επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου των Πρυτάνεων για τις διαδικτυακές εξετάσεις:

«Σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης έκτακτη συνεδρίαση της Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα «Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια» με τη συμμετοχή του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητή Οδυσσέα Ζώρα.

Συζητήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα το πλαίσιο διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσον αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για υλοποίηση του διδακτικού εξαμήνου και την εξ αποστάσεως αξιολόγηση για τη διενέργεια των εξετάσεων. Προτεραιότητα για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων αποτελεί η ομαλή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών διαδικασιών με την αξιοποίηση και των εξ αποστάσεως μεθόδων, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Για τον σκοπό αυτό τα ΑΕΙ με αποφάσεις των Συγκλήτων τους θα καθορίσουν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και το βέλτιστο χρονικό πλαίσιο.

Οι πρυτανικές αρχές των ελληνικών ΑΕΙ υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης τα πανεπιστήμια σε όφελος της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Η Σύνοδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη στοχοποίηση των πρυτανικών αρχών, με αποκορύφωση την εισαγγελική παρέμβαση.

Η Σύνοδος επαναδιατύπωσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου Πανεπιστημίου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις