Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ψεύτικο email με τα στοιχεία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και λογότυπο της Interpol έρχεται σε ανυποψίαστους πολίτες

Ψεύτικο email με τα στοιχεία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και λογότυπο της Interpol έρχεται σε ανυποψίαστους πολίτες

Για μια ακόμη φορά επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν τους πολίτες με ένα νέο ψεύτικο email  χρησιμοποιώντας σε αυτό το όνομα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και της Interpol.

Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά σε επιστολή δήθεν αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, προσπαθούν να εξαπατήσουν χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι εμπλέκονται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων. Το ψεύτικο email φέρει την υπογραφή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να δώσουν «αληθοφάνεια» στη σχετική επιστολή, χρησιμοποίησαν το λογότυπο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Interpol, εντύπωμα σφραγίδας της Κύπρου με δήθεν υπογραφή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, επιχειρώντας να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο κείμενο που διακινείται μέσω email, ως δήθεν επιστολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, καθώς και ψευδή υπογραφή και σφραγίδα με επιγραφή «Εθνική Αστυνομία – Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών» είναι ψεύτικο και αποστέλλεται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Αναλυτικά η εικόνα του email που έρχεται προς τους πολίτες. 

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.gr.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις