Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ψευτογιατρός – Φίλος θύματος: Της έκοψε το φαγητό, θα ζούσε αν είχε κάνει χημειοθεραπείες

Ψευτογιατρός – Φίλος θύματος: Της έκοψε το φαγητό, θα ζούσε αν είχε κάνει χημειοθεραπείες

Καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ βρέθηκε στενός φίλος μιας γυναίκας που έπεσε θύμα του «ψευτογιατρού». Ο ίδιος σημείωσε η φίλη του Μαρία, ήταν ένα από τα θύματα του Dr Κόντου, η οποία το 2017 βρέθηκε με καρκίνου του μαστού.

Όπως είπε τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έψαχναν τους καλύτερους γιατρούς για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο του μαστού, ενώ ο σύζυγός της τής πρότεινε να πάνε στην Αμερική, καθώς είναι Ελληνοαμερικανός, η ίδια όμως δεν ήθελε και στη συνέχεια βρήκε τον ψευτογιατρό.

Σημείωσε πως εν τέλει κατάφεραν και βρήκαν έναν πολύ καλό γιατρό. Χειρουργήθηκε και αμέσως μετά θα ξεκινούσε χημειοθεραπείες. Αν είχε ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή τώρα θα ζούσε, είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά το τέλος του χειρουργείου μας κάλεσε ο γιατρός στο γραφείο του. Είμαστε έτοιμοι για χημειοθεραπείες. Μας έκλεισε ραντεβού και μόλις βγήκαμε από το νοσοκομείο, η Μαρία είπε “εγώ δεν κάνω χημειοθεραπείες”. Φοβόταν μην της πέσουν τα μαλλιά», ανέφερε.

Τόνισε πως τον ψευτογιατρό τον γνώρισε αμέσως μετά το νοσοκομείο, όταν είχε πάει με φίλη της στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στη Γλυφάδα: «Την έπεισε ότι θα την κάνει καλά χωρίς χημειοθεραπείες. Με σκευάσματα, με βότανα και στο τέλος με κάνναβη».

Πέθανε και ο παπάς που της τον σύστησε

Αποκάλυψε πως τον εμπιστεύτηκε απόλυτα και δεν δεχόταν να επισκεφτεί άλλο γιατρό. Μάλιστα, είπε πως ήταν ο μόνος από την οικογένειά της που γνώρισε από κοντά τον Κόντο: «Μου λέει έλα να γνωρίσεις τον Κόντο. Χειρούργος Ογκολόγος από την Ελβετία. Έτσι έλεγε. Της έκοψε το φαγητό. Έτρωγε μόνο μήλα και τα βότανα. Πήρε από τον άντρα της 30.000 δολάρια και δεν ξέρουμε τι ποσό έφυγε ακόμα».

Όταν τον γνώρισε δεν πείστηκε από τις πρακτικές του: «Εμένα δεν με έπεισε. Της έλεγα είναι δυνατόν να είναι γιατρός και να φέρνει τα σκευάσματα στην εκκλησία; Ο παπάς που σιγοντάριζε τον Κόντο πέθανε με καρκίνο του προστάτη ακολουθώντας τη θεραπεία του. Πέθανε 3 μήνες πριν πεθάνει η Μαρία».

Τέλος, αποκάλυψε πως λίγο πριν «φύγει» η Μαρία δεν μπορούσε να μιλήσει από την αδυναμία, ούτε και να περπατήσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις