Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: «Μας έδινε βότανα για καρκίνο του πνεύμονα»

Ψευτογιατρός: «Μας έδινε βότανα για καρκίνο του πνεύμονα»

Με την κατάθεση συζύγου καρκινοπαθούς από τη Λαμία, ο οποίος ακολουθώντας τη θεραπεία του «ψευτογιατρού» με βότανα και αποστάγματα κατέληξε, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Η μάρτυρας επισήμανε πως εάν ο σύζυγος της δεν ακολουθούσε τη θεραπεία του Δρ Κόντου θα ζούσε τουλάχιστον άλλα επτά χρόνια.

Ο άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο στο δεξί πνεύμονα τον Νοέμβριο του 2016 και σύντομα μέσα σε λίγους μήνες την Άνοιξη του του 2017 κατέληξε, ακολουθώντας τη δήθεν εναλλακτική θεραπεία του «ψευτογιατρού» κατέθεσε η σύζυγός του στη δίκη.

«Ο σύζυγος μου διαγνώστηκε με καρκίνο στο δεξί πνεύμονα τον Νοέμβριο του 2016. Στις 13 Ιανουαρίου έγινε η πρώτη χημειοθεραπεία. Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των εορτών, μία συγγενής μας μίλησε για κάποιο Κόντο, ο οποίος είχε βρει φάρμακο για τον καρκίνο. Μας είπε ότι ήταν γιατρός στο εξωτερικό. Μας έδωσε το τηλέφωνο και τον πήραμε. Εκείνος μας είπε θα σας επισκεφθώ. Μετά από λίγες ημέρες ενώ ήδη είχαμε τηλεφωνικές επικοινωνίες και μας έλεγε για τις χημειοθεραπείες “μην μπαίνετε σε αυτές τις διαδικασίες, γρήγορα θα γίνει καλά”, ήρθε σπίτι και μας αράδιασε 10-12 μπουκάλια πάνω στην τραπεζαρία. Μας είπε πως είναι αποστάγματα από βότανα. Μας συστήθηκε ως νευρολόγος-ογκολόγος ο οποίος εργάζεται σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στην κυρία Βαρδινογιάννη».

Έλεγε ότι βρήκε το φάρμακο για τον καρκίνο

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο κατηγορούμενος τους ενέπνευσε εμπιστοσύνη διότι τους παρουσιάστηκε και ως ένας πολύ θρησκευόμενος άνθρωπος. Όπως περιέγραψε στην κατάθεση της τους έδωσε τη διαβεβαίωση πως έχει το φάρμακο για τον καρκίνο και θα γίνει καλά.

«Μη φοβάστε θα γίνει καλά, θα κάνετε τον σταυρό σας, την προσευχή σας, και θα γίνει καλά μας είπε» ανέφερε η μάρτυρας στην κατάθεση της, προσθέτοντας «μας έδωσε την εντύπωση μιας άγιας μορφής, πως ήταν πολύ θρησκευόμενος και γιατρός. Μας είπε ότι έχουν βρει το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά, δεν είχαν πάρει έγκριση. Μας είπε ότι όλα αυτά στοιχίζουν 15.000 ευρώ. Του είπα “μπορείτε κάτι καλύτερο;” “Το μόνο που μπορώ να κάνω” μας είπε είναι “13.000 ευρώ”, “να ξέρετε ότι σε λίγους μήνες ο σύζυγος σας θα είναι εντελώς καλά”. Μας άφησε σκευάσματα μαζί με συνταγολόγιο και μας είπε πως θα έπρεπε να παίρνουμε μαζί και βιταμίνες και κάποια τσάγια. Μας έδωσε τηλέφωνο ενός κυρίου που είχε κατάστημα στο Πήλιο για να τα προμηθευτούμε τα τσάγια. Και κάποια άλλα μικρά μπουκαλάκια με σταγόνες. Αυτή ήταν η θεραπεία για εκείνη τη στιγμή. Μας άφησε μπουκαλάκια και μας είπε πως σε δύο δόσεις θα μπορούσαμε να του δώσουμε τα χρήματα».

Η γυναίκα περιέγραψε πως μέσα σε λίγες ημέρες του έδωσαν την πρώτη δόση των χρημάτων πιστεύοντας πως έτσι θα σωθεί ο σύζυγος της.

Μας είπε «ζωή σε σας» και έκλεισε το τηλέφωνο

«Μετά από κάποιες ημέρες, ήρθε στο σπίτι της κόρης μου και του δώσαμε 6.000 ευρώ σε βαλίτσα και μας έφερε και άλλα σκευάσματα, τη δεύτερη δόση. Εμείς δεν κάναμε χημειοθεραπεία άλλη, κάναμε μόνο αυτή τη θεραπεία. Μετά από δεκαπέντε ημέρες του δώσαμε άλλες 7.000 ευρώ στο σπίτι της κόρης μου» ανέφερε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Το πρόγραμμα του Dr Kontou όπως επισήμανε η μάρτυρας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό, περιγράφοντας πως «Ήμουν όλη μέρα πάνω από την κατσαρόλα. Μας έβαλε να πάρουμε αποχυμωτή και βιταμίνες. Ο σύζυγος μου δεν άντεχε άλλο, να τα παίρνει. Παράλληλα, του επέβαλε και αυστηρή δίαιτα. Αυτά όλα τον επιβάρυναν. Όλη την ώρα έπινε ροφήματα. Βλέπαμε ότι έπεφτε ο άνθρωπος. Έλεγε πως είναι από 250 βότανα και από Ελλάδα και από εξωτερικό. Βλέπαμε ότι δεν πήγαινε καλά, δεν ήθελε άλλη χημειοθεραπεία. Βλέπαμε ότι δεν πήγαινε καλά. Ακολουθήσαμε δική του γνώμη. Κάποια στιγμή Μάρτιο σύζυγος μου έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Έκανε εξετάσεις και γυρίσαμε σπίτι. Τον ενημερώσαμε και μας είπε “μην ανησυχείτε, θα έρθω θα σας κάνω ένεση και δε θα πάθει ξανά τίποτα”.

Ήρθε και του έκανε ένεση αρτεμισίνης. Έπεφτε, ώσπου δεν τον βαστούσαν πόδια του. Πήγε ξανά νοσοκομείο. Εκεί δεν του τα έδινα, είχα σταματήσει θεραπεία. Διαγνώστηκε ότι είχε κάνει μετάσταση λεμφαδένες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Μόνο ακτινοβολίες σε 15 ημέρες. Θα τον χάναμε. Έκανε δύο χημειοθεραπείες, τρίτη δεν πρόλαβε. Για τις ακτινοβολίες δεν έλεγε κάτι. Μέχρι μία ώρα πριν φύγει ο σύζυγος μου έλεγε “θα το ξεπεράσει”. Όταν τον ενημερώσαμε ότι έφυγε από τη ζωή κυνικά μας είπε “ζωή σε εσάς” και έκλεισε το τηλέφωνο» ανέφερε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας εξήγησε στο δικαστήριο πως μετά το θάνατο του συζύγου της έψαξαν τον κατηγορούμενο καθώς είχαν πάρα πολλά μπουκαλάκια σπίτι και «του είπαμε να έρθει να τα πάρει και να μας δώσει χρήματα».

«Μας είπε ότι είχε πάθει ατύχημα και ήταν στην Ιταλία. Μετά μου είπε ότι θα πας στη Στυλίδα και θα δώσεις τα μπουκάλια και θα πάρεις τα χρήματα από εκεί. Δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία. Τελικά, ήρθε και μας έφερε 5.000 ευρώ» τόνισε η μάρτυρας.

Εάν δεν είχε μπει σε αυτή τη διαδικασία ο σύζυγος της και έκανε τις χημειοθεραπείες η μάρτυρας κατέθεσε ότι θα ζούσε περίπου επτά χρόνια. «Μας είπανε “κακώς δεν κάνατε τις υπόλοιπες χημειοθεραπείες, θα μπορούσε να ζήσει επτά χρόνια”. Λόγω του ότι δεν κάναμε τις υπόλοιπες χημειοθεραπείες, υποτροπίασε ο σύζυγος μου και έκανε μετάσταση» κατέθεσε η γυναίκα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις