Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο – Ζαλίζουν τα ποσά που έμπαιναν «μαύρα» στο ταμείο του

Ψευτογιατρός: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο – Ζαλίζουν τα ποσά που έμπαιναν «μαύρα» στο ταμείο του

Ένα νέο ντοκουμέντο φέρνει στο φως η εκπομπή LiveNews για τον «ψευτογιατρό», που όπως θα δείτε και θα ακούσετε, στεκόταν απέναντι από τα θύματά του και δίχως ίχνος δισταγμού, τους πούλαγε ελπίδα, θησαυρίζοντας.

Συγγενείς ασθενών περίμεναν με αγωνία στο σαλονάκι του -κάποιοι έχοντας «στεγνώσει» οικονομικά- ενώ εκείνος με θράσος τους αράδιαζε τη μία δικαιολογία μετά την άλλη, όταν τα θύματα του έλεγαν ότι δε βλέπουν αποτέλεσμα στη θεραπεία.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του 2006, που δημοσιοποίησε το LiveNews, ακούγονται οι συγγενείς ασθενών να αμφιβάλουν για τη θεραπεία αλλά… ο γιατρός, το «βιολί» του.

Διάλογος μεταξύ ασθενή – ψευτογιατρού

Θύμα: Το παιδί τι γίνεται; Εμένα αυτό με ανησυχεί, χθες ο Γερμανός δεν ήταν ξεκάθαρος, εμένα άλλα μου είπε στο τηλέφωνο την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Να συνεχίσω έτσι άλλα δύο χρόνια και να μου πεις ότι μέχρι εκεί πάει και να μην έχει πάει πουθενά;

Ψευτογιατρός: Η δικιά μας η γνώμη είναι ότι πάει πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Η δικιά σου η γνώμη. Όσοι την βλέπουν, δεν έχει κανείς την ίδια γνώμη και μην προσπαθείς να με ακυρώσεις, γιατί εγώ τη ζω κάθε μέρα, κάθε μέρα

Ψευτογιατρός: Δεν θα σε ακυρώσω, απλώς εγώ εξυπηρετώ την κατάσταση αυτήν τώρα, διαφορετικά θα έπρεπε να ανεβαίνετε στη Γερμανία συνέχεια. Κάνω ό,τι μπορώ.

Θύμα: Να σου πω κάτι, εγώ όταν ξεκίνησα και μίλησα. Μίλησα για συγκεκριμένο πλάνο. Δεν μίλησα εξυπηρετώ, δηλαδή δεν κατάλαβα μου κάνει κανείς χάρη. Χάρη μου κάνετε;

Ψευτογιατρός: Εγώ;

Θύμα: Άσε εσένα, χάρη; Γιατί; Ακολουθώ ένα πρόγραμμα, από την στιγμή που δεσμεύεσαι να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα οφείλεις να μου ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, δεν είναι έτσι γουστάρουμε, ο κάθε ένας… Γιατί εγώ χθες τα πήρα όταν μου είπες θα σε παρατήσει, ποιος θα με παρατήσει; Τι είμαι να με παρατήσει.

«Ψευτογιατρός»: «Εγώ κάνω ό,τι μπορώ»

Θύμα: Εμένα μου είχατε πει ότι σε έναν χρόνο το παιδί, θα είναι αν μι τι άλλο αυτόνομο, πράγμα το οποίο δεν το έχει. Η μικρή είναι στο εντελώς αντίθετο, προσπαθεί μέχρι εκεί που δεν παίρνει, εγώ θέλω την ψυχολογία της, γιατί εγώ χθες πέθανα, πέθανα στην κυριολεξία.

Ψευτογιατρός: Εγώ κάνω ότι μπορώ για την ψυχολογία της και το ξέρεις. Εγώ γίνομαι βράχος και σπάει το κύμα επάνω μου και δέχομαι και τη δικιά σας απογοήτευση και κούραση και τα λοιπά.

Θύμα: Για εμένα δε μετράει τίποτα, δε μετράει ούτε η κούραση, ούτε τίποτα πέρα από το παιδί μου.

Ψευτογιατρός: Εννοώ βγαίνει επάνω μου, αλλά σας λέω και πάλι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει. Ναι δεν είμαστε ακόμα εκεί που θέλουμε, δεν είμαστε εκεί που θέλουμε. Αλλά…

Θύμα: Θα είμαστε εκεί που θέλουμε;

Ψευτογιατρός: Πιστεύω ότι θα είμαστε.

Σε κάθε παράπονο, σε κάθε πιεστική ερώτηση και μια απάντηση για να πέσει στάχτη στα μάτια. Όπως στην περίπτωση, όταν συγγενής άρχισε να ρωτάει γιατί η δήθεν θεραπεία δεν ήταν γνωστή σε γιατρούς του εξωτερικού που είχε μιλήσει.

Θύμα: Μιλούσα με μια φίλη μου στον Καναδά η οποία δουλεύει

Ψευτογιατρός: Τη Λίντα;

Θύμα: Ναι τη Λίντα… και η νύφη της. Έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την … και μιλούσα μαζί της και της είπα για την όλη διαδικασία και μου λέει δεν την ξέρω την όλη διαδικασία, αυτή δουλεύει σε κλινική εκεί.

Ψευτογιατρός: Σε κλινική αποκλείεται να την ξέρει, αν πάει στην Αλμπέρτα, στο Αλμπέρτα γιουνιβέρσιτι όμως, από την άλλη μεριά.

Θύμα: Μου είπε ότι και στο Αλμπέρτα και στο Βανκούβερ το κάνουν, αλλά το κάνουν με ανοσοκαταστολή.

Ψευτογιατρός: Ναι, ανοσοκατασταλτικά είναι, εε δεν έχει νόημα όμως.

Όλα αυτά το 2006. Δηλαδή, 17 χρόνια πριν η δράση του ψευτογιατρού αποκαλυφθεί και ο ίδιος κατηγορηθεί για 5 θανάτους ασθενών. 

«Ζαλίζουν» τα ποσά που έμπαιναν στο ταμείο του «ψευτογιατρού»

Την ίδια ώρα, «ζαλίζουν» τα ποσά που φέρεται να έπαιρνε ο «ψευτογιατρός» από τα θύματά του, αν και ο ίδιος δήλωσε μόλις 165.446€ από το 2009 μέχρι το 2020 ενώ οι αρχές έχουν εντοπίσει ήδη 1.076.910 € «μαύρα χρήματα». Μέχρι στιγμής μόνο…

«Αστρονομικά» ποσά από τα θύματα στο ταμείο του

35.000 ευρώ ήταν τα χρήματα που του έδωσε ένα από τα πρώτα θύματά του, το 2009, για να γίνει καλά τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου και για σχεδόν ένα έτος, ο «ψευτογιατρός» είχε πείσει απόλυτα έναν άνδρα με σοβαρότατη νευρολογική πάθηση ότι μπορεί να τον γιατρέψει. Ο άνθρωπος αυτός πέθανε, έχοντας πληρώσει για τη ζωή του 35.000 ευρώ.

Την ίδια χρονιά και ως το 2011, πήρε από πατέρα αγοριού που νοσούσε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια, 50.000 ευρώ. Το παιδί, ακολουθώντας τις οδηγίες του 66χρονου, υποτροπίασε και πέθανε και αυτό.

«Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από ένα σκορπιό που τσίμπησε το γιο μου στο στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και τη σύζυγό μου από τον καημό της» περιγράφει πατέρας θύματος.

Ο χρυσός και η Ελβετία

Ένα άλλο θύμα του, είναι μια γυναίκα που πλήρωσε 2.500 ευρώ για το ταξίδι στη Γερμανία, στην οποία μάλιστα έκαναν την πρόταση να μετατρέψει τα χρήματά της σε χρυσό στην Ελβετία.

«Τον γνώρισα  μέσω του Κ.Σ. και πήγαμε μαζί στη Γερμανία. Ήταν τότε που ο Κ.Σ. με ρώτησε αν έχω χρήματα και αν θέλω να του τα δώσω για να τα μετατρέψει σε χρυσό στην Ελβετία γιατί «ο χρυσός», όπως έλεγε, «είναι σταθερή αξία». Μάλιστα, την ίδια κουβέντα ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει και με τον ψευτογιατρό. Όταν τους είπα ότι δεν έχω λεφτά, έπαψαν να δείχνουν ενδιαφέρον για την περίπτωσή μου» καταγγέλλει το θύμα.

Ένα κορίτσι, έπεσε θύμα του το 2012.  Η μητέρα του έδωσε 200.000 ευρώ με το παιδί όχι μόνο να μην γίνεται καλά, αλλά μέρα με την ημέρα να χειροτερεύει.

Για τρία χρόνια ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας, ήλπιζε ότι τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα θα τον κάνουν καλά. Όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, είχε ήδη δώσει στον ψευτογιατρό 50.000 ευρώ.

«Όταν πήγα στην Γερμανία, μου είπε ότι δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως είχαν διαγνώσει οι γιατροί στην Ελλάδα και ότι με τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα, πολύ γρήγορα, θα «πετάω». Μάλιστα, επικαλέστηκε τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ότι τον είχε βοηθήσει κι εκείνον, αλλά τα «συμφέροντα», όπως έλεγε, δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τη θεραπεία» αναφέρει θύμα του 66χρονου.

Οι ιστορίες πολλές, οι καταγγελίες η μία μετά την άλλη και όλες, μιλούν για δεκάδες χιλιάδες ευρώ για κάθε περίπτωση!

Μία γυναίκα που ήθελε να σώσει την μητέρα της πλήρωσε 42.000 ευρώ, με την μητέρα της τελικά να χειροτερεύει και να χάνει τη ζωή της.

Ένα ζευγάρι, έπεσε στα «δίχτυα» της απάτης στις αρχές του 2013. Επί ενάμιση χρόνο ακολούθησαν τις οδηγίες του ψευτογιατρού, δίνοντάς του συνολικά, 120.000 ευρώ.

«Μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή  μου έλεγε: «Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα», εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: «τελείωσαν τα λεφτά μας», εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας» καταγγέλλει θύμα.

71.000 ευρώ, πήρε ο ψευτογιατρός από μία ασθενή στην οποία έταζε πλήρη ίαση από την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Και ο ψευτογιατρός, συνέχιζε τη δράση του ανενόχλητος. Διαβάστε πώς κατάφερε να πάρει άλλα 35.000 ευρώ από ασθενή με σκλήρυνση: «Συναντηθήκαμε σε μια καφετέρια στο Λαγονήσι, η οποία μας είπε ότι είναι δικιά του, γιατί τον βόλευε επειδή το παιδί του έκανε σε διπλανό χώρο μαθήματα ιστιοπλοΐας. Πήγαμε στη Γερμανία. Εκεί όλοι τον φώναζαν «Ντένις». Μας ζήτησε να σταματήσουμε την φαρμακευτική αγωγή των γιατρών και το κάναμε. Όσο περνούσε ο καιρός ο σύζυγός μου χειροτέρευε. Όταν ρώτησα μου είπε ότι χρειάζονται τέσσερις μήνες για να «δουλέψουν» τα βλαστοκύτταρα στον οργανισμό του».

Το ίδιο διάστημα μία γυναίκα, αποφάσισε να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Του είχε δώσει περισσότερα από 130.000 ευρώ ελπίζοντας να κάνει καλά τη κόρη της και όταν κατάλαβε ότι εξαπατήθηκε, απευθύνθηκε στις αρχές.

Κι ενώ η γυναίκα αυτή κατέθετε τη μήνυσή της, το ίδιο διάστημα ο ψευτογιατρός ξεγελούσε έναν ακόμη ασθενή αποσπώντας του 33.000 ευρώ, ο οποίος, μάλιστα, πέθανε, λίγο καιρό αργότερα.

Τρεις μήνες μόλις χρειάστηκαν για να πάρει ο 66χρονος άλλες 40.000 ευρώ από μια γυναίκα που προσπαθούσε να σώσει τον αδελφό της.

Αυτά, μαζί με μικρότερα ποσά που κατάφερε να πάρει από ασθενείς που δεν προχώρησαν τη θεραπεία, συν σχεδόν 100.000 σε μετρητά που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του συμπληρώνεται το ποσό των «μαύρων και αδήλωτων» του 1.076.910 ευρώ που έχουν βρεθεί μόνο, από την πρώτη, αρχική έρευνα των αρχών σε μια υπόθεση ανοιχτή και όπως φαίνεται, με πολύ ακόμη μέλλον.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις