Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ψευτογιατρός: «Ο άνθρωπός μας πέθανε δύο φορές – Δανειζόταν χρήματα για τις θεραπείες»

Ψευτογιατρός: «Ο άνθρωπός μας πέθανε δύο φορές – Δανειζόταν χρήματα για τις θεραπείες»

Σε φορτισμένο κλίμα με τις καταθέσεις συγγενών και φίλων καρκινοπαθών, θυμάτων του «ψευτογιατρού» συνεχίζεται η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τον κατηγορούμενο να μην κάθεται στο εδώλιο λόγω ασθένειας και να εκπροσωπείται από τους συνηγόρους του. Στο επίκεντρο της δίκης βρίσκεται και σήμερα η υπόθεση καρκινοπαθούς ο οποίος απεβίωσε το 2010 μετά την δήθεν εναλλακτική θεραπεία που έλαβε από το «ψευτογιατρό».

Στη δίκη κατέθεσε φίλος του θύματος ο οποίος ανέφερε πως είχε φτάσει στο σημείο να του ζητάει δανεικά για να καλύψει το κόστος των θεραπειών του «ψευτογιατρού».

«Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση. Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο κατηγορούμενος» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου και λίγο αργότερα εμφανώς φορτισμένος είπε ότι δεν ήθελε να φέρει καμία αντίρρηση στο φίλο του, γιατί “ήταν αδελφός”.

“Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος. Δεν ξεκίνησε όσα του έλεγαν οι γιατροί του γιατί του είπαν ότι υπάρχει γιατρός που μπορείς “να αποφύγεις το μαχαίρι”, είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τί σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε (σ.σ. από τον κατηγορούμενο).

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά.

Στη συνέχεια με δάκρυα στα μάτια ο μάρτυρας είπε: “Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα”.

Πρόεδρος: Σας είχε πει τί αγωγή ακολουθούσε από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση της συζύγου του θύματος που πέθανε ακούγοντας τις συμβουλές του «ψευτογιατρού». Η μάρτυρας εξερράγη με το ύφος και τον τόνο των επίμονων ερωτήσεων που της υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, αμφισβητώντας τα όσα η γυναίκα κατέθεσε. «Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση.

Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση» είπε η μάρτυρας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις