Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

«Ψευτογιατρός»: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτουν οι πραγματογνώμονες

«Ψευτογιατρός»: Συνεχίζεται η δίκη – Καταθέτουν οι πραγματογνώμονες

Η ώρα των…πραγματογνωμόνων έφτασε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στη δίκη για την υπόθεση του «ψευτογιατρού» η οποία άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη (3.2.2022) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με καταθέσεις μαρτύρων.

Ο κατηγορούμενος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας καρκινοπαθών. Οι καταθέσεις θυμάτων και συγγενών τους έχουν ολοκληρωθεί, εάν κι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις μαρτύρων, θυμάτων του «ψευτογιατρού» που δεν εμφανίστηκαν μέχρι σήμερα στο ακροατήριο, παρότι έχουν κληθεί και δεν αποκλείεται να δώσουν το «παρών» αργότερα.

Ωστόσο, η δίκη μπαίνει πλέον στην κρίσιμη φάση της κατάθεσης των πραγματογνωμόνων που είχαν οριστεί από τις δικαστικές αρχές για να εξετάσουν τους ιατρικούς φακέλους των ασθενών που “έχασαν” τη ζωή τους ακολουθώντας τις οδηγίες του “ψευτογιατρού” ο οποίος με βότανα και μαντζούνια τους υποσχόταν πλήρη ίαση αλλά τελικά τους οδήγησε στο θάνατο.

Από το 2010 έως το 2019 σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο ακολουθώντας τη δήθεν θεραπεία του «Dr Kontos».

Με βάση τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, η γνωριμία των καρκινοπαθών με τον «ψευτογιατρό» ήταν μοιραία για τη ζωή τους. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της ιατροδικαστού που ορίστηκε από τις δικαστικές αρχές, ο θάνατος των ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν «επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης καρκινωμάτωσης, σε έδαφος του καρκίνου, μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον ψευτογιατρό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις