Ελλάδα

Ψηφίζουν οι δικηγόροι – Μικρή έως τώρα η προσέλευση [pics]

Στις κάλπες προσέρχονται οι δικηγόροι όλης της χώρας για να εκλέξουνν τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Πώς η αποχή θα... κρίνει τα πάντα.

Οι αρχαιρεσίες στους μεγάλους δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά θα συνεχιστούν και αύριο όπου θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα για τους μονομάχους του δεύτερου γύρου στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017. Δικηγόροι… στις κάλπες λοιπόν!

Πάντως μέχρι στιγμής η προσέλευση των δικηγόρων της Αθήνας στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θεωρείται μικρή. Μέχρι τώρα έχουν προσέλθει στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών περίπου 1.100 δικηγόροι.

δικηγόροι

Από πότε και… μέχρι πότε θα ψηφίζουν οι δικηγόροι

Σημειώνεται πως η αποχή θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοικτές οι κάλπες σήμερα και αύριο. Θα αναμένουν  την προσέλευση των 20.990 Αθηναίων δικηγόρων για να επιλέξουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, το  νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιό τους για την επόμενη τετραετία.

δικηγόροι

Όλα αυτά μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών. Εκτός Αθηνών, εκλογές θα διεξαχθούν  και στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Πανελλαδικά, στις κάλπες θα προσέλθουν 40.625  δικηγόροι. Στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.

Σήμερα οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στους 62 από τους 63  Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Κι αυτό διότι στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 8
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
39