Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

“Ψήφος εμπιστοσύνης” στο “μαχαίρι” στις λιμουζίνες

Δεκάδες προτάσεις πολιτών γιά την δραστική περικοπή κρατικών αυτοκινήτων στην “παρθενική” απόπειρα ηλεκτρονικής διαβούλευσης

Εκατοντάδες e-mail πολιτών “πλημμύρισαν” την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου αναρτήθηκε γιά διαβούλευση το νομοσχέδιο γιά τα κρατικά αυτοκίνητα (www.ypes.gr)

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες ζητούν μεγαλύτερο “ψαλίδι” στις λιμουζίνες, ειδικά γιά όλους τους τέως: Προέδρους Δημοκρατίας, πρωθυπουργούς ή στρατιωτικούς.
Την “τιμητική” τους έχουν και οι μητροπολίτες, γιά τους οποίους υπάρχει σχεδόν ομοφωνία: “Η Εκκλησία έχει αρκετά λεφτά γιά να καλύψει το κόστος μόνη της.Άλλωστε δεν είναι κρατικοί λειτουργοί”.
Δεν λείπουν όμως και οι δύσπιστοι, που θεωρούν ότι η διαβούλευση γίνεται μόνο γιά το θεαθήναι.

Ο δημόσιος διάλογος που αναπτύχθηκε έφερε ήδη την πρώτη αλλαγή στην υπουργική απόφαση. Τώρα προβλέπεται ότι

η αντικατάσταση μέχρι το τέλος του 2010 όλων των κρατικών οχημάτων θα γίνεται από υβριδικά, εφόσον υπάρχουν προσφορές από τρεις διαφορετικές εταιρείες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα μονοπωλίου.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να αντικατασταθούν από συμβατικά, αλλά τελευταίας γενιάς αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 160 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο για τα αυτοκίνητα κυβισμού μέχρι 1.600 κ.εκ. και έως 150 γραμμάρια για αυτοκίνητα 1.400 κ.εκ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε