Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Διεθνής συγκίνηση για την απώλεια των πιλότων που πάλευαν να σβήσουν τις φωτιές

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Διεθνής συγκίνηση για την απώλεια των πιλότων που πάλευαν να σβήσουν τις φωτιές
Reuters

Συλλυπητήρια καταφτάνουν και από τη διεθνή κοινότητα για τον χαμό των δύο χειριστών του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο Ευβοίας στην προσπάθεια να σβήσει η μεγάλη φωτιά.

Τα συλλυπητήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του Canadair στην Κάρυστο εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε επικοινωνία του με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε τη συμπαράσταση της Κύπρου προς την Ελλάδα που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Σε γραπτή δήλωσή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισαν από κοινού όπως η αυριανή (σ.σ. 26.07.2023) προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Κύπρο αναβληθεί.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο χειριστών του Canadair εξέφρασε κι ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

«Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Μιχάλης Γιωργάλλας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των δύο χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας.

 

Τα συλλυπητήριά του για τον χαμό των δύο πιλότων εξέφρασε στον Νίκο Δένδια και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Yaşar Güler. «Σε επικοινωνία μας, ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Yaşar Güler, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ζωής των δύο χειριστών πυροσβεστικού αεροσκάφους στην Εύβοια. Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό και σε όσους επιχειρούν στην κατάσβεση πυρκαγιών στη χώρα μας», έγραψε ο Έλληνας υπουργός.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε ως γνωστόν νωρίτερα μέσω Twitter τη θλίψη του για τη συντριβή του Canadair στην Εύβοια, κατά την οποία σκοτώθηκαν τα δύο μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Ένα ελληνικό Canadair συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας, ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες. Οι σκέψεις μας είναι κοντά στους συγγενείς των μελών του πληρώματος, στους συναδέλφους τους και στον ελληνικό λαό. Στηρίζουμε τους ήρωες, οι οποίοι στην Ελλάδα, στη Γαλλία, παντού, αγωνίζονται κάθε καλοκαίρι με κίνδυνο της ζωής τους για την κατάσβεση πυρκαγιών», έγραψε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Γαλλίας.

 

«Οι καρδιές όλων μας χτυπούν για τις οικογένειες των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην τραγική συντριβή του αεροπλάνου στην Κάρυστο», αναφέρει, επίσης, με ανάρτησή της στο Twitter, γραμμένη στα Ελληνικά, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα. Σημειώνει ότι «το θάρρος των ανθρώπων που παλεύουν ενάντια στις πυρκαγιές αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και αυτοθυσίας. Στεκόμαστε δίπλα στην Ελλάδα».

 

«Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους», αναφέρει από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

«Αεροσκάφος συνετρίβη στο ελληνικό νησί της Εύβοιας ενώ καταπολεμούσε την πυρκαγιά. Και τα δύο μέλη του πληρώματος έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αυτή είναι η χειρότερη υπενθύμιση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτοι που ανταποκρίνονται θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν τους άλλους και το περιβάλλον μας. Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες και τους συναδέλφους τους», σημειώνει ο Γιάνες Λέναρσιτς.

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις