Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Έσπασε» στον αέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Έσπασε» στον αέρα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά

Συγκλόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Μπουγά, που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την τραγωδία στην Κάρυστο, όπου Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δυο πιλότοι του.

Η ΕΡΤ μετέδωσε το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το Canadair, ενώ επιχειρεί για την κατάσβεση της φωτιάς. «βρίσκει» σε δέντρο με το δεξί του φτερό και συντρίβεται σε χαράδρα. Η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ ήταν στον αέρα και μετέδιδε από το σημείο της τραγωδίας, δεν άντεξε και λύγισε.

Μαζί με τον εικονολήπτη της, άλλωστε, ήταν μάρτυρες της συντριβής που εξελίχθηκε σε τραγωδία, με το θάνατο του 34χρονου κυβερνήτη, σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

«Μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε κυριολεκτικά» είπε με τρεμάμενη φωνή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

«Ήταν μια στιγμή που με αυτοθυσία αυτά τα παλικάρια έπεφταν στην πλαγιά, έπεφταν χαμηλά για να κάνουν τις ρίψεις. Ήταν αξιοθαύμαστοι.

Ο Γιώργος (σ.σ. Γιώργος Αγνίδης ο οπερατέρ) κατέγραψε το πλάνο αυτό… με συγχωρείτε… ήταν το πλάνο με την μοιραία κατάληξη» πρόσθεσε, με τη φωνή της να «σπάει» από τη συγκίνηση.

 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος της Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συντριβή του Canadair που επιχειρούσε στη φωτιά στην περιοχή του Πλατανιστού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις