Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Βίντεο ντοκουμέντο

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Βίντεο ντοκουμέντο
Φωτογραφία Star Κεντρικής Ελλάδος / tvstar.gr

Συγκλονίζουν οι εικόνες ντοκουμέντα από τη στιγμή της πτώσης του Canadair, που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο. Αγωνία για τον πιλότο και τον συγκυβερνήτη, 27 και 34 ετών. 

Στο βίντεο θα δείτε ότι Canadair τύπου CL-215 πλησιάζει πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά, χτυπάει το δεξί φτερό του και βρίσκει σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα ο πλωτήρας του αεροσκάφους να αποκολλάται  και να χάνεται η ευστάθεια του και ο πιλότος να μην μπορεί να πραγματοποιήσει ανύψωση του Canadair. 

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Το Canadair έπεσε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης (25.07.2023). Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Το αεροπλάνο έχει τυλιχτεί στις φλόγες σε δύσβατο σημείο, σε ρεματιά και είναι δύσκολο να το προσεγγίσουν. Πετάει τώρα ελικόπτερο πάνω από το σημείο πτώσης του Canadair για να δει την κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το ΓΕΑ και πετούν στο σημείο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αναφέρει: “Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 15:05 αεροσκάφος τύπου CL-215, με πλήρωμα δύο Ιπταμένους, της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τους δύο Ιπταμένους. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 1 ελικόπτερο Super Puma και 1 ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας και 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά, όπου είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που «έγλειφαν» τα σπίτια”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις