Ελλάδα

Πτώση F16 στην Ανδραβίδα – Σώος ο πιλότος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος F16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην 117 πτέρυγα μάχης.

Ο πιλότος είναι σώος αφού πρόλαβε και εγκατέλειψε εγκαίρως το μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα. Το ατύχημα συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης και κατά την ώρα της προσγείωσης.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έλαβε χώρα, σήμερα, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 15:40, εντός της αεροπορικής βάσης της Ανδραβίδας. Σώος είναι ο πιλότος, που μεταφέρεται προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
H Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum 2026: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις δεξιότητες και την υπεύθυνη καινοτομία
Με ουσιαστική παρουσία στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Παπαστράτος ανέδειξε τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσoυν οι σύγχρονες επιχειρήσεις στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εργασίας, της ηγεσίας, της προστασίας των νέων και της βιώσιμης καθημερινότητας.
H Παπαστράτος στο Delphi Economic Forum 2026: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις δεξιότητες και την υπεύθυνη καινοτομία