Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πτώση αεροπλάνου: «Δεν έμεινε τίποτα! Ο πιλότος κρατούσε ακόμα το πηδάλιο»

Πτώση αεροπλάνου: «Δεν έμεινε τίποτα! Ο πιλότος κρατούσε ακόμα το πηδάλιο»

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας, ενός εκπαιδευτικού T2, βόρεια της Σπάρτης. Από τη συντριβή έχασε τη ζωή του ο 37χρονος επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου.

Από τους πρώτους που βρέθηκε στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, κοντά στο χωριό Κολλίνες, βόρεια της Σπάρτης, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Ήταν εκείνος που αποκάλυψε στις δηλώσεις του την τραγική στιγμή του εντοπισμού της σορού του άτυχου επισμηναγού. Ο έμπειρος κυβερνήτης δεν πρόλαβε να εκτιναχθεί, όπως ο συγκυβερνήτης του.

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Από την πτώση του αεροπλάνου τους Πολεμικής Αεροπορίας στη δύσβατη περιοχή «δεν έχει απομείνει τίποτα. Μόνο μερικά κομματάκια», είπε ο Β. Γιαννακούρας. Αναφερόμενος στη στιγμή που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος πιλότος, είπε: «Από ό,τι είδα κρατούσε το πηδάλιο, δεν είχε προλάβει να εκτοξευτεί και έπεσε στη χαράδρα. Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων στην ώρα εκτόξευσης των κυβερνητών ίσως να απέβη μοιραία για τον κυβερνήτη».

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, ο πιλότος που σώθηκε, 39 ετών, ήταν σοκαρισμένος από τα όσα έχουν συμβεί. Super Puma τον περισυνέλλεξε από το σημείο του δυστυχήματος και τον μετέφερε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Τη στιγμή της συντριβής έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή και έτσι δεν επεκτάθηκε η φωτιά που ξέσπασε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου και την ανάφλεξη.

Με πληροφορίες από arcadia938.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις