Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι

Πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι

Συναγερμός έχει σημάνει μετά την πτώση αεροπλάνου στο Μεσολόγγι.
Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου.
Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας στο newsit.gr.
Βίντεο από το σημείο που γίνονται οι έρευνες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η πτώση του διθέσιου μονοκινητήριου ιδιωτικού αεροπλάνου σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επέβαινε μόνο ο πιλότος.

Σε συναγερμό έχει τεθεί η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αλλά και το Λιμενικό και η Πυροσβεστική που ξεκίνησαν έρευνα για την τύχη του πιλότου. Η τελευταία επαφή με τον πιλότο ήταν στις 12:29. Το αεροσκάφος έκανε το πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε την στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου. Ο κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης είπε: «Καθόμουν στην άκρη της θάλασσας και πέρναγε ένα αεροπλάνο, ένα μικρό, δικινητήριο. Άκουσα πρώτα το θόρυβο και γύρισα να δω πού πάει. Και βλέπω να ακουμπάει το φτερό του κάτω στη θάλασσα και να κάνει κωλοτούμπα, μέσα στη θάλασσα. Ασημί, μάλλον, ήταν το χρώμα του, σήκωσε πολύ κύμα και δεν το είδα καθαρά. Πήρα αμέσως τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο, ήρθε αμέσως η αστυνομία. Αυτό σε πέντε δευτερόλεπτα είχε πάει στον πάτο. Δεν έμεινε καθόλου στην επιφάνεια έτσι ώστε μια βάρκα, κάτι, να προλάβαινε να το προσεγγίσει».

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ήδη σκάφη του Λιμενικού και σπεύδουν άλλα δύο, ενώ στις έρευνες στη θάλασσα παίρνουν μέρος και ψαράδες με τα σκάφη τους. Στην περιοχή σπεύδει και ελικόπτερο τύπου Super Puma για να πάρει μέρος στις έρευνες. Οι έρευνες επικεντρώνονται κοντά στο χωριό Κρυονέρι.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις