Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Συντετριμμένοι οι κάτοικοι του χωριού του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Συντετριμμένοι οι κάτοικοι του χωριού του Ευστάθιου Τσιτλακίδη

Συντετριμμένοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Γρανίτης στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, τον τόπο καταγωγής του Ευστάθιου Τσιτλακίδη, του κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε στην Ανδραβίδα και στέρησε τη ζωή του συγκυβερνήτη του, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα. «Όποτε πέρναγε με το αεροπλάνο, βγαίναμε να τον δούμε», δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Ώρες αγωνίας περνούν τόσο οι γονείς του 31χρονου κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα όσο και οι κάτοικοι του Γρανίτη, ιδιαίτερα όσοι γνώριζαν προσωπικά τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τους γονείς του. Ωστόσο, παρά τα όσα έγιναν, εκφράζουν την ελπίδα τους ότι στο τέλος θα ακούσουν καλά νέα.

«Είμαστε συντετριμμένοι όλοι, μιλάμε για ένα παλικάρι για το οποίο είμαστε περήφανοι όλοι. Ευχόμαστε και ακόμα πιστεύουμε ότι θα βρεθεί. Δεν έχουν τελειώσει οι ελπίδες μας και δίνουμε κουράγιο στην οικογένεια», δηλώνει ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης.

«Όλο το Νευροκόπι από χθες δεν μπορεί να κοιμηθεί. Έχω επικοινωνήσει με τον πατέρα του, γιατί όλοι ξέρουν τον αγώνα του για τα κοινά του τόπου και όλοι ήταν περήφανοι για το παιδί που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία», προσθέτει ο κ. Κυριακίδης για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη.

«Όταν το διάβασα, έπαθα σοκ. Είμαστε μια μικρή κοινωνία και όταν υπάρχει πρόβλημα σε μια διπλανή οικογένεια, μας αγγίζει όλους», δηλώνει κάτοικος του Γρανίτη που γνωρίζει προσωπικά τον πατέρα του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. «Εγώ περιμένω να τον βρουν, αν δεν δεις το αποτέλεσμα, δεν μπορείς να μιλάς για κάτι που ίσως έχει γίνει», προσθέτει.

Όλοι στον Γρανίτη μιλούν σήμερα για το τραγικό περιστατικό, την πτώση του Φάντομ στην Ανδραβίδα, η οποία στέρησε τη ζωή του συγκυβερνήτη του Ευστάθιου Τσιτλακίδη. «Όποτε πέρναγε, βγαίναμε έξω να δούμε το αεροπλάνο», δηλώνουν κάτοικοι του χωριού που τον γνώριζαν.

Συνεχίζονται οι έρευνες εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο. Σε αυτές παίρνουν μέρος, ένα C-130, πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία σκανάρουν όλη την περιοχή.

Στο μεταξύ, οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τις τελευταίες ώρες, καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον 29χρονο συγκυβερνήτη, Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις