Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Διευκρινιστική ανακοίνωση των δικηγόρων τους

«Πυρήνες της Φωτιάς»: Διευκρινιστική ανακοίνωση των δικηγόρων τους

Την αποφυλάκιση τους με όρους διεκδικούν τέσσερις καταδικασθέντες για την υπόθεση «Πυρήνες της Φωτιάς» με αιτήσεις τους για συγχώνευση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Διευκρινήσεις δίνει για το καθεστώς με το οποίο «βλέπουν» την έξοδο από τις φυλακές τα εναπομείνοντα, σε σωφρονιστικά ιδρύματα, μέλη της οργάνωσης της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δίνει η δικηγόρος τους, Μαριάννα Παπαδογιάννη.

Η δικηγόρος τονίζει πως οι εντολείς της «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα», εξηγώντας πως βρίσκονται στις φυλακές από τα έτη 2010 και 2011 και συνεπώς έχουν συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα που έθετε το προηγούμενο σύστημα.

Επιπλέον, τονίζει πως «η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα».

Ειδικότερα, η κυρία Παπαδογιάννη διευκρινίζει τα εξής :

«Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε σχέση με την απόλυση υπό όρο καταδικασθέντων για την υπόθεση Πυρήνες της Φωτιάς και το απευθυνθέν προς εμέ αίτημα ορισμένων Μ.Μ.Ε να διευκρινίσω το νομικό πλαίσιο ως εξ επαγγέλματος ορισθείσα συνήγορος υπερασπίσεως ορισμένων εκ των καταδικασθέντων για την άνω υπόθεση σας γνωρίζω τα κάτωθι:

Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα.Οι καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τοσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο. Ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα.Επομένως ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία για τους καταδικασθέντες για την υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς».

Παπαδογιάννη Μαριάννα

Δικηγόρος Αθηνών»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις