Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Πυρκαγιές στη Ζάκυνθο για τρίτη συνεχόμενη μέρα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο αλλά και σε όλη την Ελλάδα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να σώσουν σπίτια και δάση.

Η Ζάκυνθος δεν σταμάτησε να καίγεται τις τελευταίες τρεις μέρες σε διάφορα σημεία του νησιού. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πύρινο μέτωπο στο Κορακονήσι.

Η φωτιά στην πολύπαθη, αυτές τις μέρες, Ζάκυνθο καίει δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων ανά ελικόπτερο.

Μάλιστα, πριν από λίγες ώρες μόνο τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασκό Βολίμων όπου επιχειρησαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, με την συμβολή δύο πυροσβεστών.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο εμπρηστής που συνελήφθη χθες με το αυτοκίνητό του για την πυρκαγιά στον Αη Λια Βολίμων.

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Στο Μαλανδρίνο Φωκίδας έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 27 άνδρες, εννέα οχήματα και πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο και ευτυχώς, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Η πυρκαγιά κοντά στο νεκροταφείο του Μαλανδρινού αυτή τη στιγμή είναι υπό μερικό έλεγχο.

Στην Αερόπολη επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη και κατάφεραν να θέσουν την φωτιά, που μαινόταν απο χθές, υπό έλεγχο.

Φωτιά ξέσπασε, επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η οποία ετέθη υπό έλεγχο μετά τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά στον Άγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου.

Να σημειώσουμε πως χθες είχαμε συνολικά 53 φωτιές σε όλη την επικράτεια και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, το νότιο τμήμα της Εύβοιας, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε