Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Live – Ιατροδικαστές για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο! Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του HELIOS!

Live – Ιατροδικαστές για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι: Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο! Μόνο στην αεροπορική τραγωδία του HELIOS!
Φωτογραφία: Eurokinissi

– Συγκλονίζουν τα λόγια των ιατροδικαστών που λύγισαν και οι ίδιοι στο θέαμα των θυμάτων της τραγωδίας – Όπως είπαν οι περισσότεροι είναι απανθρακωμένοι
– Καλογριάς: «Σε μερικές περιπτώσεις είναι μόνο τμήματα ανθρωπίνου σώματος»
– Μπογιόκας: «Δεν αντέχουμε ούτε εμείς οι ίδιοι! Μπαίνουμε και βγαίνουμε. Δεν μπορείς να βλέπεις ένα μικρό παιδάκι κάρβουνο και να έχεις κι εσύ μικρά παιδιά»
– Στους 81 είναι οι καταγεγραμμένοι νεκροί σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό – Φόβοι ότι θα ξεπεράσουν τους 100
– Τραυματίες είναι 65 ενήλικες οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται – 9 είναι οι διασωληνωμένοι και 4 παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πόνος, θάνατος και καταστροφή στην Ανατολική Αττική. Η λίστα των νεκρών μεγαλώνει ώρα με την ώρα ενώ εξακολουθεί να επικρατεί αλαλούμ με τους αγνοούμενους από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Ο νέος απολογισμός της πυροσβεστικής κάνει λόγο για 79 νεκρούς. Όμως θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, αφού οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, περιοχή η οποία επλήγη βάναυσα από τις πυρκαγιές είπε ότι μέχρι τις 4 τα ξημερώματα γνώριζε για 40 αγνοούμενους. Μάλιστα, είπε ότι τον ενημέρωσαν και για άλλους νεκρούς που βρέθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας. Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι ψάχνουν τους δικούς τους και προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική στο liveblogging του newsit.gr

Ακόμα και σήμερα φουσκωτά σκάφη του Λιμενικού ερευνούν τις ακτές αναζητώντας σορούς ανθρώπων που είχαν επιχειρήσει να διαφύγουν κολυμπώντας στη θάλασσα ενώ κλιμάκια της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών ελέγχουν τα σπίτια. Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους συγγενείς να επικοινωνούν στο τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις