Ελλάδα

Πυροσβέστης από την Ζάκυνθο σε κύκλωμα πορνογραφίας ανηλίκων – Υλικό με παιδιά κάτω των 15 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια σοβαρότατη υπόθεση εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κακουργηματικού χαρακτήρα- εναντίον ενός 36χρονου, καθώς και τακτικής διαδικασίας σε βάρος δύο ακόμη για πορνογραφία ανηλίκων.

Πρόκειται για έναν πυροσβέστη 36 ετών από την Ζάκυνθο, με την υπόθεση να ξετυλίγεται μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που προέκυψαν από το εξωτερικό, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους έναν μεγάλο αριθμό αρχείων με σοκαριστικό περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών ίντερνετ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε το πού ζούσαν.

Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκαναν έρευνες στα σπίτια τους, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 7 σκληροί δίσκοι,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • τάμπλετ και
  • κάρτα αποθήκευσης (microSD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ εντοπίσθηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα σταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο πυροσβέστης που συνελήφθη, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας διαψεύδει πως είχε μεταφερθεί υπό άκρα μυστικότητα πριν από ένα μήνα
Δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο τραγουδιστής παρουσίασε πόνους στην καρδιά, είχε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με κάποιο όχημα στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να δοθούν τα δικά του στοιχεία
Γιώργος Μαζωνάκης,Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ
«Κάναμε τραμπάλα με τον γιο και την κόρη μου και ξαφνικά έπεσε το δέντρο» λέει η μητέρα για το ατύχημα σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά
«Έχει δοθεί εντολή για την άμεση και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών της πτώσης του δέντρου» τονίζει η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου
Δέντρο έπεσε και τραυμάτισε μητέρα και τον 17 μηνών γιο της σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Πρώτα ο Θεός μετά εγώ» έλεγε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος – Πρότεινε εναλλακτική θεραπεία σε ασθενή με καρκίνο
Πρότεινε σε γυναίκα με καρκίνο του μαστού να υποβάλλεται σε διαδικασίες καθαρισμού του εντέρου και να παίρνει καθημερινά πολλές βιταμίνες
Το ζευγάρι γιατρών 35
Άδωνις Γεωργιάδης: Το ιατρείο στο Κολωνάκι λειτουργούσε εδώ και 15 χρόνια – Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις για «εναλλακτικές θεραπείες»
«Στο τέλος της ημέρας πρέπει και ο καθένας μας να προστατεύσει τον εαυτό του από τις επικίνδυνες ανοησίες, το Κράτος δεν μπορεί να είναι παντού»
Αδωνις Γεωργιαδης 48