Ελλάδα

Πυρπολητής: Ανακατάληψη νησιού στο Αιγαίο το σενάριο της άσκησης!

Η έκτακτη άσκηση Πυρπολητής είχε ένα... πολύ συγκεκριμένο σενάριο. Κι αυτό ήταν η ανακατάληψη μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο. Την παρακολούθησε από κοντά ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Γιατί θεωρήθηκε "μήνυμα" στον "σουλτάνο" Ερντογάν που... απαντούσε με τις γνωστές πρακτικές.

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, διεξήχθη η άσκηση Πυρπολητής στον Σαρωνικό Κόλπο και το Μυρτώο πέλαγος.

Ο Υπουργός παρακολούθησε τις εντυπωσιακά γυμνάσια από την φρεγάτα “Σαλαμίς” και δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα του επιτελείου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαμε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Αυτό ήταν το σενάριο της έκτακτης άσκησης Πυρπολητής

Το όλο εγχείρημα, είχε φυσικά έναν συγκεκριμένο σκοπό κι αυτός έρχεται στο “φως” της δημοσιότητας.

[read4more]

Πιο συγκεκριμένα, ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα για την ανακατάληψη μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο προέβλεπε το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε σχετικά ότι η εν εξελίξει άσκηση ετοιμότητας ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, «ουσιαστικά είναι η ενεργοποίηση της Δύναμης Δέλτα, με μια άσκηση ανακατάληψης μιας κατειλημμένης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο. Η προσομοίωση γίνεται στο νησί Δοκός. Διαπιστώσαμε άλλη μία φορά, ότι το προσωπικό είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και το υλικό.

Υπήρχε μία γρήγορη ανταπόκριση απ’ όλα τα όπλα, Αυτές είναι πρόβες διακλαδικών ενεργειών και απ’ ό,τι φαίνεται η υπηρεσιακή μας ετοιμότητα και η διακλαδικότητα είναι σε άριστο επίπεδο.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη της ειρήνης και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σε όλη την επικράτεια, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο της άμεσης αντίδρασης, έγινε η σημερινή άσκηση. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό και όσους συμμετείχαν σε αυτή την άσκηση. Ανταποκρίθηκαν ταχύτατα, ήταν πολύ ικανοί, με πολύ καλό επίπεδο» κατέληξε ο υπουργός ΥΕΘΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

pyrpolhths pyrpolhths pyrpolhths pyrpolhths

Σημειώνεται πως η αιφνιδιαστική εντολή για την άσκηση Πυρπολητής δόθηκε από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, προκειμένου να καταγραφούν οι χρονικές ετοιμότητες των επιλεκτων τμημάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Το βίντεο κατά του εκφοβισμού και το Fiat 500 που «κάνει» bullying σε άλλα περιπολικά – «Είναι βία»
Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός να κρατά με λουρί ένα μικρό περιπολικό, μάρκας Fiat 500, το οποίο είναι επιθετικό και κινείται απειλητικά σε βάρος δύο μεγαλύτερων οχημάτων τύπου τζιπ της ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Εξαφάνιση 28χρονου από την Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού
Ο Χρήστος Τσακίρης έχει ύψος 1.63 μ., 80 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε πορτοκαλί φούτερ μπλούζα, μπλε αθλητική φόρμα ΝΙΚΕ και μαύρα αθλητικά παπούτσια
Εξαφάνιση
Ένοχοι γονείς για κακοποίηση και βασανιστήρια σε βάρος των παιδιών τους στον Βόλο - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο και τους έφτυναν το φαγητό
Η 31χρονη μητέρα καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, ενώ ο 36χρονος πατέρας σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή
iStock 5
Καιρός αύριο: Ισχυρές βροχές και χαλάζι σε όλη την χώρα – Θυελλώδεις άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Αιγαίο και Κρήτη
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 15 με 17 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου
Βροχή