Σάββατο, 27 Απρ.
19oC Αθήνα

Ραφήνα: Οργισμένοι οι επιβάτες του «Fast Ferries Andros» που παραμένει έξω από το λιμάνι μετά το πρωινό μπλέξιμο των αγκυρών 3 πλοίων

Ραφήνα: Οργισμένοι οι επιβάτες του «Fast Ferries Andros» που παραμένει έξω από το λιμάνι μετά το πρωινό μπλέξιμο των αγκυρών 3 πλοίων

Ακόμα παραμένει έξω από το λιμάνι της Ραφήνας με 734 επιβάτες το «Fast Ferries Andros». Στις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023), στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σοβαρότατο ατύχημα με τρία πλοία, όταν μπλέχτηκαν οι άγκυρές τους. Ταλαιπωρημένοι, αλλά και αγανακτισμένοι οι επιβάτες του «Fast Ferries Andros».

Το «Fast Ferries Andros», που ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος – Μύκονος – Πάρος, έχει ένα σκίσιμο στη λαμαρίνα ψηλά στη δεξιά του πλευρά αφού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις φορές έγινε επακούμβηση με το πλοίο «Αικατερίνη Π», όσο ήταν μπλεγμένες οι καδένες των δύο αγκυρών.

Το «Αικατερίνη Π» με μία άγκυρα, κατέπλευσε με ασφάλεια στο Λαύριο μεταφέροντας 391 επιβάτες. Όσοι δεν έχουν Ι.Χ. μεταφέρονται με λεωφορεία της ακτοπλοϊκής εταιρίας στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στο σημείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, έχουν καταπλεύσει  τρία ρυμουλκά για να βοηθήσουν το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Παράλληλα, θα επιχειρηθεί η ανέλκυση της άγκυρας του «Fast Ferries Andros» που είχε μπλεχτεί μαζί με την άγκυρα του «Aικατερίνη Π» και του «Super ferry».

Το τρίτο εμπλεκόμενο στο ατύχημα πλοίο, το «Super ferry», απέπλευσε κανονικά για το δρομολόγιό του με 551 επιβάτες για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Ραφήνα: «Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά»

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμάς είπε πως είναι από τις 7 το πρωί του Σαββάτου (09.09.2023) μέσα στο «Fast Ferries Andros». «Ο καπετάνιος μάς λέει πως θα φύγουμε σε λίγο. Ήρθαν τρία ναυαγοσωστικά και τώρα ήρθαν δύτες, ενώ έπρεπε να τους φέρουν από το πρωί. Είμαστε εγκλωβισμένοι 850 άτομα, με μωρά παιδιά. Μας είπαν πως ότι πάρουμε από την καντίνα είναι δωρεάν, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, έχουμε ηλικιωμένους και μωρά παιδιά».

Η κ. Κατερίνα Πάττα, είναι και εκείνη από τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους μέσα στο πλοίο.

«Ήρθε το ένα ρυμουλκό και περιμένουμε. Μετά εμφανίστηκε το άλλο μαζί με τους δύτες. Έχουν πόση ώρα έξω οι δύτες και δεν έχουν μπει μέσα. Από Λιμενικό δεν υπάρχει άνθρωπος. Είχε μποφόρ από το πρωί και λέγαμε ‘’πού θα πάμε’’. Είναι δυνατόν να μπλεχτούν και τρεις άγκυρες;».

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του MEGA:

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού στο MEGA

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στο MEGΑ, είπε πως όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς, ενώ επισήμανε πως μέσα βρίσκονται 750 άτομα.

«Έχουν πάει 3 ρυμουλκά για να μην υπάρξει κίνδυνος. Είναι μια διαδικασία που είναι εν’ εξέλιξη. Οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και δεν κινδυνεύουν. Δυστυχώς είναι μια διαδικασία που έχει πάρει χρόνο. Αυτή τη στιγμή οι δύτες βρίσκονται κάτω και επιχειρούν. Μόλις έχουμε την πρώτη ενημέρωση για την κατάσταση θα ενημερώσουμε. Εφόσον δηλωθεί πως υπάρχει έλλειψη τροφίμων, τότε θα υπάρξει και η αντίστοιχη πρόνοια. Εάν δεν μπορούσε να γίνει το πρώτο σχέδιο, υπάρχει και δεύτερο πλάνο. Εάν δεν τα καταφέρουμε οι επιχειρησιακοί παράγοντες το έχουν σχεδιάσει. Δεν υπάρχει ενημέρωση από τους δύτες ακόμα».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις