Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Ραφήνα: Τρία πλοία παραλίγο να συγκρουστούν στο λιμάνι – Έμπλεξαν οι άγκυρες

Ραφήνα: Τρία πλοία παραλίγο να συγκρουστούν στο λιμάνι – Έμπλεξαν οι άγκυρες
Φωτογραφία rpn.gr

Για λίγο δεν σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα στο λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου (9.9.2023) μεταξύ 3 πλοίων, τα οποία παραλίγο να συγκρουστούν λόγω των ισχυρών ανέμων και των υψηλών μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το rpn.gr, έμπλεξαν οι άγκυρες των 3 πλοίων που είχαν ακινητοποιηθεί μπροστά από την πλαζ της Ραφήνας κοντά στους προβλήτες του λιμανιού. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε… στο παρά πέντε, μετά και τους ελιγμούς των έμπειρων καπετάνιων.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα πλοία Fast Ferries Άνδρος, Αικατερίνη Π. και Superferry, τα οποία είναι γεμάτα επιβάτες και οχήματα, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο σοβαρή θα ήταν η κατάσταση αν είχε συμβεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το Fast Ferries Άνδρος ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:30 το πρωί για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο ενώ το Αικατερίνη Π. στις 8:05 για Τήνο, Μύκονο, Νάξο. Το Superferry ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7:50 για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.

Το Superferry ήταν το πρώτο πλοίο που «ξέμπλεξε» και ξεκίνησε κανονικά γύρω στις 11:00 το ταξίδι του με 551 επιβάτες.

Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες και το βίντεο, τα πλοία είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Αν και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, τα άλλα 2 πλοία παραμένουν στο λιμάνι και γίνεται προσπάθεια να ξεμπλέξουν οι άγκυρες για να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις