Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ράγισαν καρδιές στο Αττικόν – «Πάτησε» τον κορονοϊό και βγήκε από την εντατική καταχειροκροτούμενος

Ράγισαν καρδιές στο Αττικόν – «Πάτησε» τον κορονοϊό και βγήκε από την εντατική καταχειροκροτούμενος

Άλλος ένας ασθενής με κορονοϊό βγαίνει νικητής από τη μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Οι στιγμές που κατέγραψε κάμερα στο Αττικόν είναι μοναδικές. Λύγισε και η δημοσιογράφος περιγράφοντας τα όσα έζησε.

Συγκίνηση, χαμόγελα, ελπίδα… Άλλη μια μάχη κατά του κορονοϊού κερδήθηκε, άλλο ένα σημάδι αισιοδοξίας απέναντι στον αόρατο εχθρό κάνει την εμφάνισή του.

Κάθε ασθενής που βγαίνει από εντατική και νικά τον κορονοϊό στέλνει μήνυμα ότι αυτή η απειλή που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη δεν είναι ανίκητη. Και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Αττικόν φέρνουν δάκρυα στα μάτια…

Ένας 48χρονος από την Νάξο κοίταξε στα μάτια τον κορονοϊό, δεν τον άφησε να τον νικήσει και βγήκε καταχειροκρούμενος από την εντατική. Το φορείο βγαίνει από τη ΜΕΘ του Αττικόν και όλοι στον διάδρομο συγκινημένοι χτυπούν παλαμάκια. Ο ίδιος μπορεί να μην κάνει κάποια αντίδραση, αλλά σίγουρα αισθάνεται νικητής!

Η φράση «εγώ δεν ανέχομαι να με νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός» που βγαίνει από το στόμα γιατρού τα λέει όλα. Αποτυπώνει το πείσμα και την θέληση όλου του υγειονομικού προσωπικού της χώρας απέναντι στην πανδημία.

Ο ΣΚΑΪ μπήκε στα… άδυτα της εντατικής του Αττικόν, εκεί που πολλοί συμπολίτες μας έχουν δώσει τη μεγάλη αναμέτρηση με τον κορονοϊό… 

Οι γιατροί περιγράφουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουν με τους ασθενείς στην εντατική. Πως γίνεται η συνεννόηση στην  ”απαγορευμένη ζώνη” επισημαίνοντας ότι οι κλίνες της ΜΕΘ του Αττικόν είναι για 24 άτομα και μπορούν έτσι να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της ύπουλης νόσου.

Click4more: Δημοσκόπηση: Πρωτοφανή ποσοστά «χτυπάει» ο Τσιόδρας – 9/10 δεν θα πάνε Εκκλησία

Η κάμερα κατέγραψε όλη τη διαδικασία από την στιγμή που μπαίνει ένας ασθενής με κορονοϊό στο νοσοκομείο και βήμα βήμα τι ακριβώς γίνεται… Και φυσικά τη στιγμή της νίκης, τη στιγμή που ασθενής βγαίνει από την εντατική. 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως και η δημοσιογράφος που έκανε το ρεπορτάζ και βρέθηκε στους διαδρόμους της εντατικής του Αττικόν λύγισε περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις