Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ράγισαν οι πέτρες στην κηδεία των δίδυμων αγοριών στη Νέα Σμύρνη – Ακόμα και ο ιερέας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

Ράγισαν οι πέτρες στην κηδεία των δίδυμων αγοριών στη Νέα Σμύρνη – Ακόμα και ο ιερέας δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του

– Πενθεί η Νέα Σμύρνη για τα αγοράκια που βρήκαν το θάνατο από το χέρι του πατέρα τους
– Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο
– Αμίλητη και υποβασταζόμενη η μητέρα ακολουθούσε τα φέρετρα των παιδιών της
– Την σκότωσε ένα εκατομμύριο φορές με αυτό τον τρόπο, είπε η νονά της μητέρας
– Συγκλόνισαν οι συμμαθητές του Βασίλη και του Σταύρου, αλλά και το τελευταίo αντίο της θείας τους

Η τελευταία πράξη του δράματος, του τόσο άδικου χαμού για τα δίδυμα αγοράκια, τον Σταύρο και τον Βασίλη που κόπηκε το νήμα της ζωής τους από τον ίδιο τους τον πατέρα, παίχτηκε στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Από νωρίς φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν εκεί για να κάνουν το αδιανόητο. Να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τα δυο αγγελούδια. Τα παιδιά που είχαν όλη τη ζωή μπροστά τους αλλά ξεψύχησαν αβοήθητα στο σπίτι του ίδιου τους του πατέρα.

Ακόμα και ο ιερέας που έψαλλε την εξόδιο ακολουθία, λύγισε. Δεν μπορούσε να ψάλλει. Οι λυγμοί έπνιγαν τα λόγια του. Και πως να μην γίνει αυτό;

Δυο μικρά παιδιά. Δυο αγοράκια 8 ετών οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία μαζί, έτσι όπως ήρθαν και στην ζωή.

Αμίλητη, υποβασταζόμενη η μητέρα τους ακολούθησε τα φέρετρα των παιδιών της. Συγκλονιστική η εικόνα των συμμαθητών του Βασίλη και του Σταύρου που με ένα λουλούδι στο χέρι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο. Σπάραξαν όλοι όταν άκουσαν τη θεία τους να αποχαιρετά τα πιο όμορφα διδυμάκια του κόσμου.

Νέα Σμύρνη κηδεία

Νέα Σμύρνη κηδεία παιδιά

Πηγή φωτογραφίας Eurokinissi

Ένα κεράκι καίει στη μνήμη του Σταύρου και του Βασίλη. Βρίσκεται στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τα κορμάκια τους τα 8χρονα παιδιά έφυγαν από ασφυξία. Εισέπνευσαν πυκνούς καπνούς. Είχαν μαυρισμένα χέρια και αυτό δείχνει την προσπάθειά τους να ανοίξουν την πόρτα του δωματίου τους για να γλιτώσουν. Μάταια. Ο 40χρονος πατέρας τους είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει και να τα πάρει μαζί του.

“Σκότωσε και τη μάνα των παιδιών”

Συγκλονίζει η νονά της μητέρας των δυο αγοριών. «Ήθελε να της κάνει κακό», λέει. «Ήξερε ότι με αυτό που κάνει θα την πληγώσει. Την σκότωσε ένα εκατομμύριο φορές με αυτό τον τρόπο».

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις