Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ράικου κατά Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης και πειθαρχική αναφορά για την υπόθεση της Novartis

Ράικου κατά Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης και πειθαρχική αναφορά για την υπόθεση της Novartis

Επίθεση κατά μέτωπο έχει εξαπολύσει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου κατά της διαδόχου της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων.

Πέραν της αγωγής κακοδικίας που κατέθεσε σε βάρος τους, διεκδικώντας η ίδια και ο σύζυγος της αποζημίωση ύψους 300 χιλ. ευρώ, η πλευρά της Ελένης Ράικου και συγκεκριμένα ο σύζυγος της έχει υποβάλει και αίτηση εξαίρεσης τους αλλά και πειθαρχική αναφορά.

Η υποβολή αιτήσεως εξαίρεσης ουσιαστικά «παγώνει» την έρευνα για την υπόθεση της Novartis μέχρι νεωτέρας, δεδομένου ότι η περίπτωση του συζύγου της Ελένης Ράικου είναι ενσωματωμένη στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς. Η αίτηση αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών.

Παράλληλα, όμως, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά του συζύγου της κυρίας Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Επίσης, ο σύζυγος της κας Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση, θεωρώντας τους τρεις εισαγγελείς υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του, στην υπόθεση.  Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η μήνυση επιδόθηκε στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία, ενώ αντίθετα δεν τους έχει ακόμη κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κα Ράικου με το σύζυγό της, τους ζητούν συνολικά ποσό ύψους 300.000 ευρώ.

Η Ελένη Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις