Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρεκόρ εγγραφών για την τρίτη δόση εμβολίου – Τι ισχύει για όσους εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό

Αθανάσιος Τσακρής για μετάλλαξη Όμικρον: Πιθανό να κάνουμε και τέταρτη δόση εμβολίου
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ρεκόρ σημειώθηκε χθες Δευτέρα (15.11.2021) στις εγγραφές για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς 105.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού ενώ 27.000 πολίτες θα προσέλθουν τις επόμενες ημέρες στα εμβολιαστικά κέντρα για την πρώτη δόση.

Όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, από την ερχόμενη Παρασκευή το βράδυ, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για την ενισχυτική ή τρίτη δόση του εμβολίου, αφού περάσουν 5,5 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού.

Εξήγησε, ακόμη, ότι με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση.

Απογραφή

Σε ό,τι αφορά την απογραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι μέσω αυτής γίνεται η καταμέτρηση του πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε περιφερειακή ενότητα, δήμο ή κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις