Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρένα Κουμιώτη: Οι αξέχαστες επιτυχίες και η φιλία της με τον Γιάννη Πουλόπουλο

Ρένα Κουμιώτη: Οι αξέχαστες επιτυχίες και η φιλία της με τον Γιάννη Πουλόπουλο

Θλίψη προκάλεσε ο θάνατος της αγαπημένης τραγουδίστριας Ρένας Κουμιώτης, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας (3.4.2023).

Η τραγουδίστρια είχε ερμηνεύσει μοναδικές ελληνικές επιτυχίες και είχε αγαπηθεί από πλήθος κόσμου. Η Ρένα Κουμιώτη διατηρούσε μια μακροχρόνια φιλία με τον Γιάννη Πουλόπουλο αλλά και τον Μίμη Πλέσσα. 

Η Ρένα Κουμιώτη είχε κάνει δύο γάμους και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Ξεκίνησε να εργάζεται ως τραγουδίστρια περίπου σε ηλικία 25 ετών. Το 1968 βρέθηκε να δουλεύει στην μπουάτ «Απανεμιά» μαζί με τον Μανώλη Μητσιάς.

Εκεί την άκουσε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και της πρότεινε να τραγουδήσει με τον Γιάννη Πουλόπουλο στο δίσκο «ο Δρόμος» που ετοίμαζαν μαζί με τον Μίμη Πλέσσα.

Σε αυτό τον δίσκο τραγούδησε το «Δώσε μου το στόμα σου» και το «Πρώτη φορά».

Μετά την «Απανεμιά» άρχισε δουλεύει με τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Στράτο Διονυσίου και τον Λευτέρη Μυτιληναίο στο «Καν-Καν».

Τραγούδησε τις σπουδαίες επιτυχίες «Σταμάτησε του ρολογιού οι δείχτες», «Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι» ενώ έκανε και εμφανίσεις σε μεγάλες ελληνικές ταινίες, όπου τραγουδούσε.

Συνεργάστηκε με τον Πουλόπουλο για χρόνια, το 1972, συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα στο θέατρο Μπουρνέλη.

Το 1974 πήγε για δουλειά στον Καναδά όπου γνώρισε και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της.

Το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα και εμφανίστηκε πάλι με το Γιάννη Πουλόπουλο.

Μετά εμφανίστηκε στα «Ηλιοβασιλέματα» με το Ζαμπέτα και τη Μαίρη Λίντα και στ’ «Αστέρια» με τον Κόκοτα. Για δυο συνεχόμενες χρονιές στη μπουάτ «Μαρκίζα».

Το 1995 συνεργάστηκε και πάλι με τον Μίμη Πλέσσα.

Η φιλία με τον Γιάννη Πουλόπουλο

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της για τον Γιάννη Πουλόπουλο: «Όταν πρωτοπήγα στο σπίτι του Μίμη Πλέσσα και άνοιξε η πόρτα βλέπω μπροστά μου τον “θεό”, τον Γιάννη Πουλόπουλο, και μου κόβεται η φωνή. Ο Πουλόπουλος τότε ήταν ο τραγουδιστής που όλοι θαυμάζαμε».

«Με ακούει ο Πλέσσας, κάθεται στο πιάνο και μου παίζει δύο τραγούδια. Το “Δώσε μου το στόμα σου” και το “Πρώτη φορά”. Ο Μίμης με κοιτάζει στα μάτια και μου λέει “Πολύ ωραία τα είπες”. Ωστόσο στο στούντιο δυσκολεύτηκα κάποια στιγμή. Έρχεται λοιπόν ο Πουλόπουλος στο αυτί και μου λέει: “Πριν ανεβάσεις, να σκέφτεσαι κάτι και να θυμώνεις”. Αυτό ήταν. Και μετά μαζί με τον Γιάννη τραγουδάμε τον “Δρόμο”, όπου η καριέρα μου εκτινάχτηκε» είχε δηλώσει.

Όταν ο Γιάννης Πουλόπουλος πέθανε το 2020 είχε δηλώσει: «Δεν μπορείς να καταλάβεις, παιδί μου, πόση στενοχώρια πήρα με τον θάνατο του Γιάννη. Έφυγε το άλλο μου μισό. Ο Γιάννης για μένα ήταν τα πάντα στο τραγούδι. Τον λάτρευα όχι μόνο για τη φωνή του και τη φιλία που είχαμε, αλλά γιατί ήταν πολύ καλό παιδί. Ήταν σαν και μένα: Κιμπάρης! Αυτό που σου έλεγε, αυτό ήταν. Τελεία και παύλα. Ούτε πολλά λόγια ούτε φανφάρες. Γι’ αυτό και ταιριάξαμε. Θυμάμαι όταν φεύγαμε, μετά το πρόγραμμα, από το κέντρο όπου εμφανιζόμασταν αράζαμε στο αυτοκίνητο μακριά από τον κόσμο, γιατί δεν θέλαμε ο κόσμος να μας βλέπει σαν είδωλα και να υπάρχουν ακραίες καταστάσεις θαυμασμού. Για εμάς ήταν απλά δουλειά όλο αυτό. Θέλαμε να τραγουδήσουμε και να πάμε στο καλό»  σημείωσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις